Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite uz nas

Nova TV priprema najatraktivniju sadržajnu i vizualnu prezentaciju rezultata izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U manje od godinu dana Hrvatska će drugi put na birališta. Biramo novi, 9. saziv Hrvatskog sabora, a NOVA TV priprema najatraktivniju sadržajnu i vizualnu prezentaciju rezultata izbora.

Pravo da bira ima 3.799.609 birača. Za njih će biti otvoreno 6946 birališta. Ona se otvaraju sutra u 7 sati ujutro, a zatvaraju se u 19 sati.

Pročitajte i ovo Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

U dijaspori se glasa već drugi dan i diljem svijeta otvoreno je 115 biračkih mjesta, za što se aktivno registriralo 59,409 birača. Najviše ih je kao i svake godine u BiH, točnije njih 34.847, a potom sljede birači u Njemačkoj. Stoga je u te dvije zemlje otvoreno i najviše biračkih mjesta - 34 u BiH te 17 u Njemačkoj.

U utrku za Markov trg krenulo je 2456 kandidatkinja i kandidata, više nego prije godinu dana. Ili za jedno zastupničko mjesto natječe se 16 kandidata, a birači će izabrati njih 151.

Na Markovu trgu, u nedjelju u 19 sati, Nova TV vas vodi kroz prve procjene rezultata izbora - na stvarnoj lokaciji gledatelji će imati priliku iskusiti jedno posve novo i drugačije televizijsko iskustvo.

Upotrebom 3D tehnologije, Sabor će biti oslikan, a gledatelji će svakog trenutka ući u Veliku vijećnicu Hrvatskog sabora te imati priliku vidjeti kako izgleda trenutna projekcija novog saziva Hrvatskog Sabora.

Tijekom cijele izborne noći prezentirati ćemo vam sve promjene koje će se događati po izbornim jedinicama - tko je dobio, a tko izgubio zastupnika.

No i svako malo, gledatelji će moći vidjeti i Veliku vijećnicu u kojoj ćemo pokušati izbornim kalkulatorom vidjeti koja politička opcija ima, ili je blizu 76 zastupničkih ruku potrebnih za formiranje nove Vlade. I tako sve to do ranih jutarnjih sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene