Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za nadzor i zaštitu na moru

Hrvatska mornarica od danas je bogatija za još jedan brod koji je u cijelosti domaće izgradnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod dug 43 metra opremljen je automatskim topom, dvjema ručno upravljivim strojnicama te protuzrakoplovnim raketnim sustavom. Osnovna zadaća mu je nadzor i zaštita na moru.

Hrvatska ratna mornarica bogatija je za jedan ophodni brod.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Primopredaje je izvršena u vojarni "Admiral flote Sveto Letica - Barba" u Splitu, a brod je u cijelosti izgradila tvrtka Brodosplit.

Riječ je o brodu duljine 43 metra. Na njemu će biti 16 članova posade. Opremljen je automatskim topom, dvjema ručno upravljivim strojnicama te protuzrakoplovnim raketnim sustavom. Osnovna zadaća broda je nadzor i zaštita na moru. Brod i posada spremni su za akcije traganja i spašavanja na moru. Uz to pomagat će i otočnom stanovništvu, kad to bude potrebno.

"Brod može obavljati širok spektar zadaća i za obalnu stražu i za ratnu mornaricu. Obalna straža je dio HRM, brod je kao takav građen i dizajniran da može služiti za zadaće obalne straže, a u nekim elementima i za mornaricu, u slučaju kriza i rata", rekao je zapovjednik HRM-a Ivo Raffanneli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene