Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RUSKI VLASNIK

Hotel Haludovo, nekadašnji ponos, danas je obična ruševina: "Za mene je ovo spomenik turističke gluposti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hotel Haludovo u Malinskoj na otoku Krku investicija je koja je godinama na čekanju. U privatnom je vlasništvu i u – korovu.

Hotel Haludovo u Malinskoj već 16 godina čeka obnovu. Zdenko Cerović, potpredsjednik Općinskog vijeća Malinska-Dubašnica, kaže da je izgubljeno oko 1,5 milijardi kuna bruto prihoda. Da nije riječ o običnom hotelu, tvrde i njegovi bivši zaposlenici.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

"Hotel kao Haludovo je bio alfa i omega Hrvatske, obno što su drugi tek sad postali to je Haludovo imalo prije 50 godina", kaže Boško Juraković, nekadašnji djelatnik Haludova.

No jedan od najvećih hrvatskih odmarališta propada otkad je u rukama ruskih investitora. Robert Anton Kraljić, načelnik Općine Malinska-Dubašnica, nije siguran bi li uopće hotelom zvao tu građevinu koja propada. "Stvarno ne znam što je ovo, ovo je za mene spomenik turističke gluposti", kaže Kraljić.

Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, tvrdi da će se novim porezom na nekretnine moći povisiti komunalna naknada za investitore koji ne ulažu u objekte.

Načelnici i gradonačelnici će imati više slobode za takve resorte staviti i veću cijenu. Ako želi stvarno investirati, onda će investirati. Ako ne, možda će ga se natjerati da nađe drugog investitora pa da proda tu nekretninu", kaže Štromar.

Ministar turizma Gari Cappelli rekao je u Dnevniku Nove TV da zna za problem s hotelom Haludovo te da pokušavaju doći do vlasnika. 

"Pokušavamo naći sve modele i diplomatskim putem doći do vlasnika i razgovarati s njim, a pokušat ćemo i nekom poreznom politikom. Nadam se da će vlasnik konačno shvatiti što želi hrvatska država i da ćemo na neki način, neću reći primorati, ali vodeći kvalitetan razgovor svih dionika naći način da se odupremo sličnim situacijama", rekao je Cappelli.

Dok čekaju državu, mještani Malinske i večeras će upozoriti na problem Haludova. Puštat će pjesme iz zlatnih haludovskih vremena.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene