Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČETVRTI PO REDU

Objavljeni program i ruta zagrebačkog Hoda za život: Na Markovu trgu pjevat će Thompson

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!" četvrti Hod za život u Zagrebu održat će se u subotu, 25. svibnja, a započinje u 10 sati okupljanjem na Zrinjevcu i završava na Trgu sv. Marka, gdje će biti organiziran prigodan program, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

Ruta kretanja kolone od Zrinjevca je: Praška – Trg bana Jelačića – Ilica – Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Ćirilometodska – Trg sv. Marka, kazao je koordinator Hoda za život u Zagrebu Filip Đekić.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša

Dodao je da će iz Ćirilometodske ulice policija udaljiti automobile kako bi bila prohodna za sve sudionike. Najavio je da će, uz policiju i prometno redarstvo, kolonu osiguravati stotinjak njihovih redara.

U koloni neće biti dopuštene zastave i transparenti sa stranačkim obilježjima

Organizatori Hoda očekuju sudjelovanje jako puno ljudi i obitelji s malom djecom, koji će imati prednost u koloni. Pozvali su ljude da donesu transparente koji slave život i obitelj te nacionalne zastave, a u koloni neće biti dopuštene zastave i transparenti sa stranačkim obilježjima.

"Ovo je hod za život, obitelj i Hrvatsku kojim prvenstveno želimo dati glas onima čiji glas ne možemo čuti, a to su nerođena djeca. Isto tako želimo pružiti podršku i reći da je svaki čovjek dragocjen, svako dijete, muškarac, žena i obitelj", kazao je Đekić.

Na novinarski upit jesu li političari dobrodošli, poručio je da su svi dobrodošli.

Đekić se ispričao građanima što će zbog njihove kolone biti zaustavljen promet te ih je pozvao da im se pridruže u koloni.

Na Markovu trgu nastupit će Thompson

Koordinatorica Hoda za život u Zagrebu Magdalena Krpina Zdilar najavila je da će na Markovu trgu biti postavljena pozornica, a na Katarininu trgu videozidovi, gdje će ostatak sudionika moći pratiti program s obzirom na to da je na Markovu trgu dopušteno 1500 ljudi.

Nakon što je prošlog vikenda održan u Osijeku i Rijeci, u subotu 25. svibnja, osim u Zagrebu, Hod za život će biti održan u Zadru i Splitu.

"Ove godine drago nam je da nam je nekoliko pjesama poklonio Marko Perković Thompson, a u Zadru će to isto napraviti poznati klapski pjevač Tomislav Bralić", kazala je Krpina Zdilar, koja je tako potvrdila novinarski upit da će Thomspon nastupiti.

Podsjetila je da se u Zadru ove godine održava prvi Hod za život, a počinje u 10 sati na Branimirovoj obali, dok onaj u Splitu počinje u 10:30.

Na upit zašto se Hod održava na dan predizborne šutnje, Krpina Zdilar kazala je da se svake godine održava zadnji ili predzadnji vikend u svibnju te je odbacila tvrdnje da postoje skriveni razlozi, s obzirom na to da mnogi istaknuti političari sudjeluju u koloni.

"Nama je jedini cilj podrška životu od začeća do prirodne smrti", dodala je.

Novinari su je pitali kako komentira to što im je zagrebački gradonačelnik prvi put dao da postave zastave i pokušava li s time pridobiti neke glasove desnice s obzirom na to da je ovo četvrti zagrebački hod, a prvi put su te zastave postavljene. "Svatko ima pravo izvjesiti zastave, tko god zatraži, a dobije odobrenje grada. Nismo prije tražili jer smo se, evo, sjetili sad", kazala je Krpina Zdilar.

Ustvrdila je da je Hod financiran od prodaje majica. "Imamo i donacije od različitih udruga, no za to su sve većinom zaslužni naši volonteri", dodala je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene