Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Kriza u koncernu

Hoće li i kada 40.000 zaposlenika Agrokora dobiti plaću?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenici Agrokora plaće bi mogli dobiti do kraja idućeg tjedna.

Reporter Andrija Jarak u Dnevniku Nove TV komentirao je krizu u koncernu Agrokor te odgovorio na pitanje kada bi 40.000 zaposlenika Agrokora dobiti plaću.

Pročitajte i ovo Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Nakon predstavljanja nagodbe Analiza Mislava Bage: "Kad završi priča sa stasanjem novog Agrokora, kreću brojni sudski sporovi" Slika nije dostupna Za spašavanje ostalo 137 dana Doznajemo: Vlada planira izmijeniti lex Agrokor

"Ako sve bude išlo po planu, plaće bi mogli dobiti do kraja idućeg tjedna. Kada se i ako aktivira lex Agrokor, banke će odmah uplatiti interventnih 150 milijuna eura. Taj je iznos dovoljan za deblokade svih računa i isplatu plaća svim zaposlenicima. Za normalno funkcioniranje koncerna trebat će mnogo više, neki procjenjuju i do 600 milijuna eura", kazao je Jarak.

Podsjetimo, u Agrokorove knjige ulazi i policija koja po nalogu DORH-a kreće u izvide nakon što je predsjednik Sabora Božo Petrova podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića zbog sumnji u malverzacije s financijskim izvještajima Agrokora.

O podnošenju prijave Državnom odvjetništvu protiv vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića Petrov je izvijestio prošlog tjedna nakon sastanka u Vladi. Kazao je da je prijavu temeljio "na onome što se dalo čuti iz medija".

"Ono što je izišlo u medijima, pobuđuje sumnje. Ako je gospodin Todorić čist, on će to dokazati. Neka institucije odrade svoj posao", rekao je Petrov.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje prokomentirao je dan kasnije da su svi koji imaju saznanja o nekom kaznenom djelu to dužni prijaviti, bez obzira je li riječ o običnom građaninu, ministru ili predsjedniku Sabora.

Na novinarsko pitanje može li se dogoditi da Petrovljeva prijava godinama "u ladici" čeka na rješavanje što je čest slučaj u hrvatskom pravosuđu Šprlje je kazao kako se nada da se to neće dogoditi.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene