Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršenje etike?

Jovanovićev zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Kujundžića stigao u HLK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatsku liječničku komoru je stigao zahtjev SDP-ovca Željka Jovanovića za pokretanje disciplinskog postupka protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića. Jovanović se žali da je Kujundžić povrijedio Kodeks medicinske etike.

V. d. predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Krešimir Luetić potvrdio je u utorak da je mailom u HLK stigao zahtjev saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića za pokretanje disciplinskog postupka protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića jer je povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije u slučaju smrti 21-godišnjaka u Zaprešiću, a o zahtjevu će odlučiti Časni sud komore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zbog izjava o smrti mladića Kujundžić i Petrov oslobođeni odgovornosti: Časni sud HLK-a odlučio da nisu povrijedili Kodeks Milan Kujundžić i Marijo Bekić (Foto: Dnevnik.hr) NAKON TRAGIČNE SMRTI DJEČAKA Kujundžić u Metkoviću: Dnevna bolnica ići će u fazama, Vlada sutra donosi odluku o izdvajanju sredstava

U HLK-u kažu kako čekaju da stigne i originalan zahtjev, a nakon što o zahtjevu, prema proceduri, prethodno svoje mišljenje kaže Komorino Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju, konačnu odluku o tome će dati Časni sud komore.

Jovanović je protiv Kujundžića zatražio pokretanje disciplinskog postupka jer smatra da je u slučaju tragedije u Zaprešiću i smrti 21-godišnjaka na konferenciji za novinare povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama liječnicima - Ines Strenji Linić i Boži Petrovu, jer je je je neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene