Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjerena -2,5 stupnja

Hladna fronta zahvatila Hrvatsku: Dijelove zemlje zabijelio snijeg, olujni vjetar stvara velike probleme u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku je zahvatila hladna fronta sa sjevera. Na nekim je dijelovima pao snijeg, a jak vjetar stvara probleme u prometu.

Snijeg je pao na Sljemenu i Zavižanu, gdje su izmjerena dva i pol stupnja ispod nule. Osim snijega, na Platku je osjet hladnoće povećao jak vjetar. Snijeg je pao i u najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj – Begovom Razdolju.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS"

Probleme u prometu stvarala je jaka bura, zbog koje su na snazi brojne zabrane i upozorenja u prometu. Za područje podvelebitskog kanala i Kvarnera na snazi je i crveni meteoalarm.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

U većem dijelu zemlje su mokri i skliski kolnici, a u Gorskom kotaru pada susnježica. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. HAK je upozorio vozače da prilagode brzinu i naćin vožnje uvjetima na cestama.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina DC50 i DC27), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene