Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ne podcjenjujte majku prirodu"

HGSS-ovci spašavali turisticu kod Makarske, pogledajte što je obula za šetnju planinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spašavatelji HGSS-a iz stanice Makarska u ponedjeljak oko 14:30 spašavali su turisticu koja je otišla planinariti na stazu Makar-Vošac, a da se prije toga nije dobro informirala i pripremila.

Do strane turistice spašavatelji su došli u 15:22, a pronašli su je dehidriranu, dezorijentiranu i iznemoglu. Malo prije 16 sati unesrećenu su spašavatelji doveli do vozila HGSS-a, a kako nije bilo potrebe za hitnom medicinskom pomoći, spašavatelji su je otpratili do njezina smještaja.

Pročitajte i ovo Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke Prizori tijekom akcije spašavanja Besana noć HGSS-ovci spašavali unesrećenog vozača quada: Poklopilo ga vozilo

"Do nesreće je došlo zbog loše informiranosti o planinarskoj stazi, neadekvatne odjeće i obuće te zbog nedostatka vode i hrane. Stoga još jedanput pozivamo sve građane da budu odgovorni i ne podcjenjuju majku prirodu, a pogotovo ne planinu", poručuju HGSS-ovci, koji su se u potragu za mladom ženom uputili odmah po dojavi.

"Alarmirani su svi spašavatelji Stanice, uključujući one koji su sudjelovali na osiguranju triatlon utrke BLUE RED GREEN LAKE u Imotskom. U akciji je sudjelovalo 12 spašavatelja HGSS stanice Makarska", priopćio je HGSS.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene