Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovao u stotinama akcija

HGSS objavio tužnu vijest: Uginuo je Mel, hvala mu za sve!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potražni pas Mel, jedan od veterana iz stare garde potražnih pasa HGSS-a, izgubio je bitku s opakom bolešću i napustio nas 6. kolovoza. 2016., objavio je HGSS tužnu vijest na svojoj službenoj stranici.

Priopćenje HGSS-a objavljujemo u cjelosti.

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog protiv 33 ljudi Na snagu stupile prve sankcije EU-a zbog smrti Alekseja Navaljnog Policija U pratnji odvjetnika Sam se javio u postaju: Predao se vozač koji je ubio pješaka pa bježao policiji

'MEL WESTERN RECALL’S (FCI) HOT NACHO ili za nas poznatiji kao 'MEL', australski je ovčar oštenjen 11.9.2005. godine na sjeveru Austrije. S devet je tjedana doveden u Hrvatsku gdje je školovan i obučavan za potražnog psa HGSS-a. Bio je to prvi australski ovčar uvezen u Hrvatsku. Eksterijerno odličnih ocjena i nositelj nekoliko CACIBA, iako su ga izložbe izrazito nervirale.

U HGSS stanici Karlovac zajedno sa svojim vodičem Dubravkom Butalom položio je licencu obaveznu za sve potražne timove HGSS-a. Sudjelovao je u nekoliko stotina potražnih akcija i vježbi po Republici Hrvatskoj i susjednim državama sve do kraja 2014 godine kada je umirovljen. Zajedno sa svojim vodičem sudionik je bezbrojnih edukacija djece vrtićkog i školskog uzrasta o radu interventnih službi u organizaciji DUSZ-a i HGSS-a, gdje je bio rado viđen gost i plijenio pažnju djece.

Svoje umirovljeničke dane veselo je provodio u krugu obitelji, a svom vodiču i njegovoj obitelji bio je osobni 'terapijski' pas koji ih je uvijek smirivao i razveseljavao svojim nepodobštinama. Bio je odličan pedagog i pomoć Dubravku u školovanju svog nasljednika, mladog australskog ovčara 'THORA' ( Mangry's Might and Main).

U rujnu 2015. pojavili su mu se prvi znakovi opake bolesti - sarkoma. Operiran je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu nakon čega je i dalje bio donekle fit kako i priliči službenom psu. Nastavio je putovati i odlaziti na izlete i šetnje na more i planine. Uz stalnu brigu svojih ukućana, sve je nekako išlo. Početkom srpnja ove godine zbog uznapredovale bolesti je potpuno oslijepio i izgubio osjetilo njuha. 6. kolovoza 2016. godine u 21 sat izgubio je bitku s opakom bolešću. Tako nas je napustio još jedan veteran iz stare garde potražnih pasa HGSS-a, onih koji su gradili temelje Komisije za potrage i lavine HGSS-a. Neka mu je hvala za sve akcije u kojim je sudjelovao i gdje nam je pomagao, hvala mu i za sve trenutke u kojim nas je usrećivao i razveseljavao.

Pozdrav MEL.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene