Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nastavljaju aktivnosti

Helikopteri Kiowa Warrior ponovno lete, istraga o padu još nije gotova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopteri Kiowa Warrior OH-58D vraćaju se u operativnu uporabu i nastavlja se s obučnim i letačkim aktivnostima, izvijestio je MORH.

Nakon provedenih pregleda helikoptera Kiowa Warrior OH-58D i činjenice kako je utvrđena njihova tehnička ispravnost za letenje te slijednog prijedloga zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj donio je odluku da se helikopteri Kiowa Warrior OH-58D vrate u operativnu uporabu te da se nastavi s obučnim i letačkim aktivnostima.

Pročitajte i ovo Srđan Kušćević, civilna zaštita Tragedija kod Drniša Veliki broj hrvatskih vojnika sudjeluje u izvlačenju olupine mađarskog helikoptera: "Radi se stvarno bez prestanka" Ilustracija Očevid još traje Oglasili se Mađari o helikopteru srušenom kod Drniša: "Svi komadi olupine prevest će se u Mađarsku"

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo provelo je detaljne tehničke preglede operativno raspoloživih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, u okviru kojih je u skladu s uputama proizvođača, provedeno pokretanje motora i proba helikoptera na zemlji bez polijetanja i letenja. Nakon provedenih pregleda i analize informacija utvrđena je njihova tehnička ispravnost za letenje, izvijestio je MORH.

Ističu da je istraga o padu helikoptera OH-58D Kiowa Warrior registarske oznake 327 koju vodi Povjerenstvo za istraživanje nesreće vojnog zrakoplova u tijeku, s ciljem potpune rekonstrukcije leta i konačnog utvrđivanja uzroka pada helikoptera.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene