Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMETAO MU HOROR FILM

HDZ-ov župan priznao da je "iscenirao" požar kako bi otjerao američke filmaše, a o svemu se sada oglasila i policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija provjerava slučaj priznanja splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana da je on "iscenirao" požar na filmskom setu u Solinu 2005. godine.

Nepoznat netko podmetnuo je požar na filmskom setu u Solinu 2005. godine.

Pročitajte i ovo Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..." Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

Blaženko Boban, župan splitsko-dalmatinski nedavno je ispričao aktualnoj hrvatskoj ministrici turizma Nikolini Brnjac, da je upravo on iscenirao požar i da je na taj način uvjerio tadašnjeg ministra kulture Božu Biškupića da povuče izdana odobrenja za snimanje.

Radilo se o snimanju scene za horor filmu Omen 666 u produkciji američkog 20th Century Foxa, a u Splitu se digla velika "bura" protiv snimanja. 

Irski režiser John Moore ispričao je u ožujku 2006. za "The Irish Times" kako je set filma bio vandaliziran i spaljen te da je premještanje seta produkciju stajalo pola milijuna dolara te je uzrokovalo nekoliko mjeseci zastoja u snimanju.

Bobanovo priznanje zabilježila je kamera, a videosnimku možete pogledati na ovom linku.

Splitska policija potvrdila nam je da provjerava cijeli slučaj. 

"U vezi Vašeg upita možemo izvijestiti kako je 9/10. prosinca 2005. godine u Solinu, Put stare Salone, u arheološkom nalazištu Manastirine evidentiran požar. Policijski službenici su na mjestu požara obavili očevid, a s obzirom da se požar sam ugasio nije bilo potrebe za djelovanjem vatrogasne službe. Što se tiče u javnosti iznijetih navoda u vezi požara, Policijska uprava splitsko-dalmatinska obavit će provjere te o utvrđenom izvijestiti javnost", odgovorili su nam iz PU splitsko dalmatinske. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene