Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za obiteljsko nasilje

Jandroković o Tomaševiću: ''Na njemu je da donese odluku o ostavci''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požeški župan Alojz Tomašević, optužen za obiteljsko nasilje, u petak ujutro dva je sata bio na sastanku kod premijera i svog stranačkog šefa Andreja Plenkovića.

Požeški župan Alojz Tomašević, optužen za obiteljsko nasilje, u petak ujutro stigao je u zgradu Vlade i ondje se zadržao oko dva sata. U Vladi je razgovarao s čelnikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Sabora te glavnim tajnikom HDZ-a Gordanom Jandrokovićem, a novinarima nije želio dati nikakvu izjavu, javlja N1.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Nakon sastanka koji je trajao oko dva sata, Tomašević je bez riječi izašao iz Vlade odbivši novinarima reći koji je ishod sastanka.

Nakon sastanka iz Vlade je izašao i Gordan Jandroković koji također nije iznosio detalje u kojima su prošla dva sata koje su on i premijer proveli s Tomaševićem, rekao je samo: ''Iznijeli smo stavove koji su izrečeni javno. Na njemu je da sada donese svoju odluku.''

Premijer Andrej Plenković u četrvrtak je, upitan o županu Tomaševiću (HDZ) protiv kojeg je DORH podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i ozljede, rekao kako od njega očekuje da podnese ostavku na svoju dužnost.

"To sam mu rekao i rekao sam to javno. To je i stav stranke i sada kada je pokrenut postupak, tu nema nikakve dileme", kazao je. Dodao je da Tomašević ne može ostati župan jer to "nije realno, nije dobro za tu županiju, ni za njega, niti za HDZ".

Da Tomašević treba podnijeti ostavku, jasno je jučer rekao i ministar Milan Kujundžić: "Bilo tko da je to učinio, neovisno o strankama, to je ružno i za osudu". Na pitanje o političkoj šteti za HDZ, Kujundžić je rekao kako je šteta koju napravi pojedinac na određeni način i šteta stranci.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je optužnicu protiv Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji i ozljede. Tomašević se tereti da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, s namjerom da je omalovaži, svojoj supruzi često govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom te da ju je istodobno rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je u oštećenici izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva, stoji u priopćenju. Tereti se i da ju je 2. listopada 2017., s namjerom da je ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te da ju je rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu ju je i ozlijedio. (Hina/D.L.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene