Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završni predizborni skup

OKUPLJANJE SIMPATIZERA Plenković poručio: Nakon parlamentarnih izbora neće biti eksperimenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ na Cvjetnom trgu u Zagrebu održava završni predizborni skup uoči izbora.

HDZ s partnerima održao je u četvrtak završni skup na zagrebačkom Cvjetnom trgu s kojega je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pozvao građane da podrže njihov program poručivši kako nakon parlamentarnih izbora više neće biti političkih eksperimenata.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

"Rezultati parlamentarnih izbora prošle godine bili su takvi da je HDZ zbog inzistiranja manjih partnera išao u političke eksperimente. Kao predsjednik HDZ-a jamčim da eksperimenata nakon nedjelja biti neće", poručio je Plenković na završnom skupu na kojem su se predstavili kandidati u I.,II.,III.,VI. i VII. izbornoj jedinici.

Izrazio je uvjerenje i da birači u nedjelju neće rasipati svoje glasove i davati ih manjim strankama koje sigurno neće prijeći izborni prag jer, kako je rekao, od toga glasa nema nikakve koristi.

"Siguran sam i da će građani dobro razmisliti hoće li davati glasove i onima koji pretendiraju biti moralni i politički arbitri na političkoj sceni. Dobro će razmisliti i hoće li glas dati onima koji žele imati više prava nego im mandat hrvatskog naroda daje", istaknuo je. Smatra i da će se rezultat parlamentarnih izbora odlučiti u zagrebačkim izbornim jedinicama (I.,II.,VI. i VII.).

Plenković: Hrvatsku želimo gospodarski, socijalno i vrjednosno povesti naprijed

Poručivši kako HDZ ide u izbornu pobjedu kako bi ponovno preuzeli odgovornost za zemlju te je gospodarski, socijalno i vrijednosno poveli naprijed, Plenković se upitao hoće li građani svoj glas dati bivšoj SDP-ovoj Vladi koja je dva dana prije ulaska Hrvatske u EU donijela "lex Perković" kojim su štitili državno sponzorirani terorizam bivših jugoslavenskih službi koje su likvidirale hrvatske ljude u emigraciji 1980-tih godina.

"To je pitanje o kojemu svi oni koji će glasovati u nedjelju moraju voditi računa. To je pitanje legitimacije vrijednosti koje dijelimo i to nije periferno pitanje", poručio je Plenković koji je nabrojao i sve loše rezultate bivše SDP-ove vlade.

Od birača je zatražio da podrže cjelovit HDZ-ov program kojim, uz ostalo, do 2020. žele ostvariti gospodarski rast od pet posto, napraviti cjelovitu poreznu reformu kojom će ostaviti veći dohodak građanima i porezno rasteretiti poduzetnike, ostvariti povećanje mirovina za pet posto te da dođe na 60 posto prosječne plaće.

Stier: Dosta je Milanovićeve politike razdora

Buran pljesak dobio je i nositelj liste u VII. izbornoj jedinici Davor Ivo Stier koji je pozvao još neodlučne građane da izađu na izbore istaknuvši kako je dosta bilo politike razdora predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. "Dosta je bilo Milanovićeve politike razdora, ideoloških sukoba i ekonomskoga propadanja. Andrej Plenković to želi promjeniti s novom generacijom vjerodostojnih ljudi. Unijeli smo promjene u HDZ, a promjenit ćemo i cijelu Hrvatsku", istaknuo je.

Poručio je kako građani u nedjelju "odlučuju žele li još četiri godine Milanovića ili državnika i čovjeka koji okuplja - Andreja Plenkovića". Istaknuo je kako su od Narodne koalicije u predizbornoj kampanji čuli iste stare floskule te vidjeli iste ljude čija je vlada, po podacima Svjetskog ekonomskog foruma, bila šesta najgora vlada na svijetu.

"Čuli smo istu aroganciju, bahatost i divljanje kojim Milanović misli da može prikriti svoju nesposobnost", rekao je. Smatra i da su predsjednik HSS-a Krešo Beljak i HSS-ovac Stipo Gabrić Jambo postali "Milanovićevi imitatori", jer vrijeđaju majke svojih suparnika, roditelje koji žele poslati djecu na vjeronauk u školu i iseljene Hrvate. Upitao se zar je Milanović mislio s njima "provaliti u Banske dvore", poručivši mu da to neće.

Istaknuvši kako Zagreb nikada nije niti će biti "crven", kanidat u II. izbornoj jedinici Andrija Mikulić poručio je čelnicima Narodne koalicije koji Zagreb nazivaju "balkanskom kasabom" rekavši kako time ne prljaju samo Zagreb već cijelu zemlju. "Dosta nam je takvih koji svoje uličarstvo i nedostatak odgoja u politici prikrivaju građanskim odjelima", kazao je. Mikulić je pozvao birače da Zagreb u nedjelju "zaplave" u sve četiri zagrebačke izborne jedinice.

Na izbore u nedjelju građane su pozvali nositeljica II. izborne jedinice Ivana Maletić, nositelj u III. izbornoj jedinici Žarko Tušek te predsjednik HSLS-a Darinko Kosor koji je poručio da je moderna Europa sazdana na suradnji pučana i liberala. "Nigdje u Europi nema suradnje liberala sa socijalistima i tako će biti u Hrvatskoj dok sam predsjednik HSLS-a", istaknuo je.

Daul: Bila bi ludost držati se starog recepta koji ne funkcionira

Burnim pljekom pozdravljeni su i dugogodišnja zastupnica u Eurospkom parlamentu Doris Pack i predsjednik Europske pučke stanke Joseph Daul koji su istaknuli da Hrvatska treba vođu koji je kompetentan, dostojan poštovanja i koji je pokazao kapacitet u postizanju konkretnih rezultata u interesu Hrvata - Andreja Plenkovića. Citirajući Alberta Einsteina kako je definicija ludila uvijek raditi isto a očekivati druge rezultate, rekao je da su Hrvati već isprobali Zorana Milanovića i bili razočarani.

Stoga, upitao se Daul, zašto se tvrdoglavo držati starog recepta koji ne fonkcionira. "To bi bila ludost", rekao je. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene