Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ izgubio utvrdu u fotofinišu

Obitelj Starčević slavi: ''Gospić je slobodan grad; bura je otpuhala smeće''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlo Starčević pobijedio je u utrci za gradonačelnika Gospića sa svega 123 glasa HDZ-ovog kandidata Petra Krmpotića.

Karlo Starčević, predsjednik HSP-a, novi je gradonačelnik Gospića. Iako je cijelo vrijeme pristizanja prebrojanih glasova HDZ-ov Petar Krmpotić bio u vodstvu, u konačnici je ipak pobijedio Starčević i to sa svega 123 glasa više. 

Pročitajte i ovo Početak adventa u Gospiću (Foto: Lika online) "velečasni se nije snašao" Za sve je kriva svadba: Na paljenju adventske svijeće bili svećenik, četiri mještanke i dva djelatnika komunalca Slika nije dostupna Drugi krug 8 trenutaka po kojima ćemo pamtiti lokalne izbore

Prema rezultatima DIP-a Starčević je dobio 3687 glasova, dok je Krmpotiću glas dalo 3564 birača. 

Na izbore za gradonačelnika Gospića izašlo je čak 66,68 posto birača, daleko više od prosjeka izlaznosti na drugom krugu lokalnih izbora. Dosad je taj grad bio čvrsta HDZ-ova utvrda. 

Starčević je u veljači izabran za predsjednika HSP-a. Dotad je bio uglavnom poznat kao vlasnik pivovare Ličanka iz Donjeg Pazarišta. 

"Hvala Bogu i Gospićanima i svim mojim biračima. Gospić je slobodan grad", rekao je Karlo Starčević za DNEVNIK.hr. 

Pitali smo ga znači li to da je grad dosad bio okupiran, na što Starčević kaže da nije, ali je bio podijeljen.

Proslava uz dvije muzike i Velebitsko pivo

"Večeras je zajedništvo u gradu, kompletan grad se slio kod mene. Od danas nema više podjela", poručuje Starčević, koji je upriličio veliku proslavu u središtu Gospića, gdje su svirale dvije muzike i točilo se pivo iz njegove pivovare. 

Pobjeda ga, kaže nije iznenadila iako je Gospić slovio kao utvrda HDZ-a. "Još prije mjesec dana sam rekao da ćemo pobjediti pa da se netko na glavu nasadi", kaže nam Starčević.

Kampanja je, kaže, bila prljava. "Bilo je svašta, ne ponovila se ovakva kampanja. Bila je prljava iznad svega, ali više nisam mogao izgubiti. Što je prljavije bilo, imali smo veću podršku", kaže Starčević, požalivši se da su protiv njega pisali "prljavštine i opskurne laži".

"Teško mi je o tome govoriti. Žao mi je što su pojedinci tako nisko pali. Ako ljudi imaju dostojanstva trebali bi se najprije ispričati meni i obitelji", kaže Starčević.

"Čelična lady": Krvi su nam se napili

Na prljavu kampanju požalila nam se i njegova supruga Manda. "Krvi su nam se napili, pogotovo u petak pred izbornu šutnju objavom dezinformacija i gnjusnih laži na portalima", rekla nam je Manda Starčević.

S njom smo razgovarali neposredno nakon što je DIP objavio da su prebrojani svi glasovi u Gospiću, nakon čega je postalo jasno da je Starčević pobjedio Krmpotića sa svega 123 glasa više.

"Hvala Bogu, pobijedio je. Bura je otpuhala smeće iz Gospića", rekla nam je Starčevićeva supruga koja mu je pomagala u kampanji iako inače nije politički aktivna. Gospićani je zovu "čelična lady", kaže nam kroz smijeh, dodajući da ne zna zbog čega su joj nadjenuli takav nadimak. 

Karlo Starčević kaže da će najprije "sondirati stanje u gradu, nakon čega će donijeti odluke". "Nije to tako bajno stanje, o kojem su pojedinci pričali. Mislim da ćemo to u nekoliko dana riješiti", kaže Starčević.

Na pobjedi mu, kaže, ličko-senjski župan, HDZ-ov Darko Milinović nije još čestitao, ali jest protukandidat. "Javio mi se Krmpotić i čestitao mi na pobjedi. Zato mu hvala, to je jedan oblik demokracije", kaže Starčević. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene