Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naredba iz HAKOM-a

Napokon dobra vijest za korisnike teleoperatorskih usluga: Odsad jeftinije i jednostavnije raskidanje ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U džepovima korisnika teleoperatorskih usluga moglo bi ostati više novca.

Raskidanje ugovora s teleoperatorima ubuduće bi trebalo biti jeftinije i jednostavnije. HAKOM, regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, odlučila je stati na kraj praksi nekih teleoperatora koji naplaćuju, po HAKOM-u prenapuhane naknade za instalaciju internetskih i televizijskih priključaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HAKOM odlučio USKORO NOVA PRAVILA Nemate uslugu? Niste dužni platiti račun! Slika nije dostupna Korisnička prava HAKOM upozorava: Jednokratna otplata mobilnog uređaja ne može biti nametnuta

Naime, HAKOM smatra da visoke naknade koje se kreću između tisuću i pol i pet tisuća kuna teleoperatori koriste kako bi obeshrabrili korisnike u promjeni operatora prije isteka ugovorne obveze.

Prema ovoj odluci Hakoma nećemo u potpunosti moći ubuduće mijenjati teleoperatore bez plaćanja penala. Ali bi trebalo biti znatno jeftinije jer Hakom od teleopratora koji naplaćuju jako visoke iznose za instalaciju priključaka prilikom ranijeg otkazivanja ugovorne obveze, traži da ih spusti na iznose realnih troškova koje same tvrtke imaju oko instalacije.

Detaljnije je to pojasnio gospodin Ivo Majerski iz HAKOM-a: ''Utvrdili smo da pojedine naknade na tržištu, njihov iznos u kombinaciji kako nude popusti kako se naplaćuju prije prijevremenog raskida ugovora, mogu činiti prepreku putem prijenosa promjene operatora i zaključati korisnika, onemogućiti mu prelazak, a to nije dopušteno prema europskom regulatornom okviru i odlučili smo odlukama ukinuti te konkretne naknade. Operateri trebaju ponuditi duga rješenja koja neće zaključavati korisnike. Odluke su stupile na snagu odmah, a na operateru je da usvoje cjenike kojima ćemo mi biti zadovoljni''.

Dodao je da neće smjeti naplaćivati više od 1000 kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene