Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još i to

Zagreb se jutros probudio pod snježnim pokrivačem i uz temperaturu ispod nule. Snijega ima i u Šibeniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trenutačno ne postoji alternativni pravac za teretna vozila u smjeru Dalmacije i obratno, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub.

Zagreb se jutros probudio pod snježnim pokrivačem i uz temperaturu ispod nule. Snijega ima i u Osijeku i u Šibeniku. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Ima ozlijeđenih Snažna oluja hara Njemačkom: Stabla padala po cesti i tračnicama, 2000 ljudi ostalo zarobljeno na kolodvoru Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Tko je kriv? Olujni vjetar ili kršenje zabrana? Prevrtanje kamiona istražuje i policija

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila i trenutačno ne postoji alternativni pravac za teretna vozila u smjeru Dalmacije i obratno, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Iz HAK-a podsjećaju da je Stožer civilne zaštite donio odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj uz iznimke poput opskrbe, dnevnih migracija zaposlenih u bitnim službama, hitne medicinske skrbi i slično.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 između čvorova Delnice i Kikovica (za vozila na koja se odnosi zabrana promet se vodi obilaznim smjerom kretanja preko DC3), državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački (DC54), Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8)

Na autocesti A6 na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom zbog provođenja evidencije o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Za sav promet zatvoreni su čvorovi Ravna Gora, Oštrovica i Vrata. Državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zatvorena je za promet zbog provođenja kontrole na čvoru Kikovica.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga (DC8) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obvezna zimska oprema.

Na sljedećim graničnim prijelazima dopušten je tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija RH: na granici između RH i Republike Slovenije određuju se granični prijelazi Bregana i Macelj; na granici između RH i Mađarske određuju se granični prijelazi Goričan i Duboševica; na granici između RH i Bosne i Hercegovine određuju se granični prijelazi Nova Sela, Stara Gradiška i Slavonski Šamac; na granici između RH i Republike Srbije određuje se granični prijelaz Bajakovo.

Putne informacije za osobe u tranzitu kroz RH: prilikom prolaska dužni ste koristiti autoceste; u slučaju da granicu prelazite na prijelazu koji nije na autocesti, dužni ste se uputiti prema autocesti najkraćim mogućim putem i nastaviti svoj put dalje autocestom; tijekom tranzita nije dopušteno zaustavljanje osim na sljedećim odmorištima: BP Novska jug, BP Novska sjever, BP Kozjak jug, BP Prokljan sjever, BP Draganić sjever, BP Draganić jug, BP Bačva i BP Ravna Gora; tijekom zaustavljanja dužni ste se pridržavati strogih mjera socijalnog distanciranja; dužni ste postupati po uputama predstavnika Civilne zaštite ili policijskih službenika.

U Srbiju, Crnu Goru i Mađarsku samo teretna vozila

Na snazi je odluka Stožera civilne zaštite RH kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Hrvatskim državljanima omogućuje se povratak u RH, odnosno odlazak u zemlju u kojoj rade i borave uz primjenu mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (14-dnevna samoizolacija), omogućuje se povratak u matične države građanima EU-a, a osobe iz zemalja EU-a mogu ulaziti samo u iznimnim slučajevima. Izuzeci se odnose na zdravstvene djelatnike, istraživače, suradnike za skrb o starijima, prekogranične radnike, prijevoznike roba i drugo prometno osoblje u mjeri u kojoj je to potrebno (konvoji u susjedne zemlje), diplomate, policijske službenike, timove civilne zaštite, osoblje međunarodnih organizacija, vojno osoblje i putnike u tranzitu. Njihovu dinamiku kretanja definirat će HZJZ.

Zbog koronavirusa Mađarska, Srbija i Crna Gora zatvorile su granične prijelaze. Ulazak je dopušten samo njihovim državljanima i vozačima teretnih vozila.

Zabranjuje se održavanje svih linija, osim sljedećih brodskih linija: Mali Lošinj-Unije-Srakane Vele-Susak, Ilovik-Mrtvaška, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Krapanj-Brodarica, Vodice-Prvić-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik, Komiža-Biševo i Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.

Reduciran je broj putovanja na pojedinim lokalnim linijama zbog složene situacije s koronavirusom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene