Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kao da nema korone

FOTOGALERIJA Čovjek na čovjeku: u Hrvatskoj više od milijun turista

Da je udarni turistički vikend vide se po kadrovima koji stižu s autocesta prema moru, i s cijele obale. Čeka se u kolonama i trajektnim lukama. HAK cijeli dan vozače poziva na oprez.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju. U HAK-u vozačima savjetuju da održavaju razmak.

Cijelo jutro na cestama su gužve. U zemlji trenutno boravi oko milijun turista, od čega je oko 850.000 stranaca. Na graničnim prijelazima čekalo se i na ulazu i na izlasku iz zemlje. Tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku je ušlo 410.446 putnika.

Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba i Demerje kolone su duge oko 3 kilometara, a zbog vozila u kvaru u ugibalištu u tunelu Mala Kapela u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Na A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 6 km, izvješće je HAK-a nešto prije 18 sati.

Kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 5 km.

Na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko 3 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

"Oko 23.000 putnika do sada je izašlo iz RH, ušlo su oko 32.000. To je od ponoći do 12 sati, dakle u prvih 12 sati. Istim intenzitetom se nastavlja i očekujemo da će to biti do večernjih sati i da će to biti daleko najudarniji vikend", rekao je u Vijestima Nove TV Robert Boban Paulović, načelnik PP Buje.

Gužve su i u trajektnim lukama. Na fotografijama koje stižu iz splitske luke vide kolone automobila. Tijekom vikenda kroz Splitsku luku proći će više od 65.000 putnika i 15.000 vozila. Danas su plovile 3 izvanredne linije za Brač.

Mnoštvo turista vidi se i u gradskim središtima na obali.

MUP ogromne gužve nadzire i iz zraka. Priopćili su kako je na cestama udarni vikend i da je na odredište bitno stići sigurno, a ne brzo. 

MUP: Važno je stići sigurno, ne brzo

 

 

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske. Na GP Pribanjci zabilježena su višesatna čekanja (više od pet sati) na ulasku pa iz HAK-a mole vozače da koriste i druge granične prijelaze.

Također, vozačima zbog upozorenja na toplinski val, savjetuju da ''oni koji putuju na dužim relacijama to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum''.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene