Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

promjena vremena

Dvoje planinara na cesti prema Zavižanu zahvatila mećava, spašavao ih HGSS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg dok kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji, upozoravaju u nedjelju popodne iz Hrvatskog autokluba uz napomenu da se na nekim dionicama uz ograničenja vozi i zbog prometnih nesreća.

Iz HGSS-a Gospić su zbog snijega i zimskih uvjeta na cestama u nedjelju imali dvije akcije spašavanja. Spašeno je dvoje planinara koje je zahvatila snježna mećava na cesti prema Zavižanu. Iz HGSS-a su zamolili vozače da prate vremensku prognozu. Prije toga spašavali su ženu u Marković Rudinama.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Italiji 11 prometnih nesreća VIDEO Pakao na talijanskoj autocesti: U nesreći poginuli muž i žena, 50 ljudi ozlijeđeno, gorjela tri automobila Kolona na A3 nakon prometne nesreće HAK poziva na oprez Nesreća na zagrebačkoj obilaznici, stvorila se višekilometarska kolona: ''Kaos je!''

 

HAK: problemi u prometu

HAK je tijekom dana javljao o nekoliko prometnih nesreća na autocesti A6. Iz PU Primorsko-goranske za DNEVNIK.hr rekli su kako je razlog za tri nesreće brzina neprilagođena stanju na cestama.

"Od 21:45 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila, ali zbog zimskih uvjeta i olujne bure i dalje nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama prema Dalmaciji i obratno.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 na dionici između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most", javlja nešto prije 22 sata HAK.

Kiša i mokri kolnici, a ponegdje i veća količina vode na kolniku, usporavaju promet u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru i Lici pada snijeg. Vozače stoga pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Stanje u prometu možete pratiti na stranicama HAK-a.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene