Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vlada intervenirala

VIDEO/FOTO Gorivo sutra poskupljuje, vozači već u pohodu: Pogledajte gužve koje se stvaraju na benzinskim postajama

Vlada je u ponedjeljak na sjednici objavila da će intervenirati kako bi ograničila divljanje rasta cijena goriva, koje će ponovno rasti od utorka. Zbog toga su se tijekom ponedjeljka počele stvarati gužve ispred benzinskih postaja diljem Hrvatske.

Cijena nafte na svjetskom tržištu uslijed ruske invazije na Ukrajinu i dalje raste, a gorivo u Hrvatskoj bi od utorka moglo biti skuplje za čak kunu i pol po litri, pa su se tijekom ponedjeljka ispred benzinskih postaja diljem zemlje stvarale kolone.

Zamrzavanje cijena više nije opcija, a na današnjoj sjednici je Vlada donijela dvije uredbe kojima smanjuje trošarine na naftne derivate, fiksira marže te određuje maksimalnu cijenu benzina i dizela u narednih 90 dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentirao i cijene goriva Ćorić potvrdio tko će biti novi ministar graditeljstva: ''Riječ je o mladom stručnjaku...''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavljena sjednica Vlade Neslužbeno: Vlada ipak našla način da intervenira u cijene goriva

Plenković je na sjednici Vlade otkrio o kojim se iznosima radi. Benzin će, naime, naredna tri mjeseca stajati 12,19 kuna, a litra dizela 12,53 kune. 

"Ovim konceptom omogućit ćemo daljnje poslovanje distributera, fiksiranjem marže na 0,75 kn po litri te 0,5 kn po litri za dizel. Smanjujemo trošarine kako bismo pridonijeli smanjenju cjenovnog udara na građane. Prema našim procjenama, rast po litri goriva zadržat će se u rasponu od 80 lipa do 1,54 kune. Vlada će nastaviti pratiti kretanja na tržištu te ćemo pravovremeno, prije isteka roka od 90 dana, razmotriti mjere i, ako je potrebno, dodatno intervenirati", rekao je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene