Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Uz male oscilacije"

Guverner Vujčić otkrio po kojem ćemo tečaju vjerojatno mijenjati kune za euro kad uđemo u eurozonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na koferenciji Dan velikih planova tjednika Lider, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i predsjednik Republike Zoran Milanović u svojim govorima napomenuli su kako je Hrvatska previše ovisna o turizmu te u idućim godinama mora jačati domaću proizvodnju i izvoz.

Guverner HNB-a Boris Vujčić osvrnuo se na uvođenje eura. Rekao je kako je ulazak u europski tečajni mehanizam u vrijeme koronakrize velik uspjeh.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Pišu budalaštine" Plenkovića naljutilo pitanje o Hrvoj Šipek i Turudiću: "Pa to su gluposti da ne mogu biti gluplje" Mislav Bago i Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) NAJPRIJE REFORME PA ONDA EURO Guverner Vujčić ekskluzivno za Novu TV: "Građani mogu očekivati još niže kamatne stope na kredite, ali..."

Otkrio je i po kojem bismo tečaju mogli zamijeniti kunu za euro.

"Što se tečaja tiče, on je sada određen na paritet od 7,5345, kao što znate i to je tečaj koji ćemo mi, odnosno s malim oscilacijama oko njega, održavati sve do ulaska u eurozonu. Drugim riječima, to je tečaj koji je vrlo vjerojatno, ne i sigurno tečaj našeg ulaska u euro", objasnio je Vujčić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene