Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Dnevnice

Grmoja o ukidanju proširenja istrage protiv Sauche: "Kakva slučajnost i neočekivani obrat"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grmoja se na Facebooku osvrnuo na odluku Županijskog suda koji je ukinuo rješenje o proširenju istrage protiv Tomislava Sauche.

Mostov Nikola Grmoja na Facebooku je komentirao odluku Županijskog suda u Zagrebu koji ukinuo rješenje o proširenju istrage protiv Tomislava Sauche.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Predstavili program Grmoja: ''Čudnovata je ta priča oko propucavanja Turudićeva automobila'' Nikola Grmoja - 1 je li se dogovorio s Milanovićem? Grmoja u Dnevniku Nove TV otkrio: "Da sam znao da će se to dogoditi, ne bih to napravio"

"Kakva slučajnost i neočekivani obrat - tek desetak dana nakon što je zastupnik Saucha iznenadio čitavu javnost svojim glasom protiv opoziva ministra Marića, ukinuto je rješenje o proširenju istrage u aferi Dnevnice. Proceduralna greška otkrila se baš u slučaju i u korist osobe koja je imala presudni glas u Saboru kod odlučivanja hoće li se spasiti osobu zbog koje je Andrej Plenković žrtvovao cijelu Vladu. Gospodin Saucha tada je rekao da zauzvrat nije dobio ništa, što bi odgovorio na isto pitanje da ga se upita sada? A bilo bi zanimljivo čuti i odgovor Uskok-a, hoće li netko odgovarati za to što je za novu točku u aferi Dnevnice staru istragu samo proširio, a ne otvorio novu?", napisao je Grmoja.

U "Aferi dnevnice" ponovno je jedini osumnjičenik bivši predstojnik Ureda premijera Zorana Milanovića i sadašnji saborski zastupnik Tomislav Saucha jer je na snazi ostalo prvo rješenje o pokretanju istrage kojim se Sauchu tereti za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave zbog krivotvorenja naloga za službena putovanja.

Podsjetimo, USKOK je istragu protiv Sauche pokrenuo temeljem podataka iz Izvješća Državnog ureda za reviziju o radu Vlade u 2015. u vezi isplata dnevnica posebnim savjetnicima predsjednika Vlade od 307.000 kuna, izvršenih na osnovu 57 naloga za službena putovanja u inozemstvo, "nakon javnih istupa u kojima su izjavili da na službena putovanja nisu putovali niti su im novčani iznosi povezani sa službenim putovanjima isplaćeni".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene