Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"U suradnji s gradom Zagrebom"

Ide Bandićevim stopama? Je li Pavičić Vukičević našim novcem platila oglas u medijima kako bi se pohvalila projektima u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jesu li Zagrepčani platili oglas u jednom mediju kako bi se Jelena Pavičić Vukičević pohvalila nizom infrastrukturnih ulaganja u Zagreb u posljednje četiri godine, i to netom prije lokalnih izbora?

Na Praznik rada u jednom je mediju izašao sponzorirani članak s naslovom "Što se napravilo u Zagrebu u posljednje četiri godine? Donosimo popis najvažnijih projekata". Na kraju članka navodi se kako je sadržaj nastao u suradnji s Gradom Zagrebom, što sugerira da je plaćen novcem građana Zagreba. 

U članku su pobrojeni infrastrukturni projekti od 2017. godine, pa se tako spominje projekt rekonstrukcije rotora Remetinec, ali i žičara Sljeme, jedna od najskupljih žičara u Europi, koja još uvijek nije otvorena.

Puno je tu hvalospjeva, od povlačenja sredstava iz EU fondova, brojki o udjelu poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu, pa do samohvale o žurnoj obnovi škola i vrtića oštećenih u potresu. 

Između ostaloga, navodi se i plan gradnje "novog Gradskog stadiona Maksimir na postojećoj lokaciji".

Puno je tu svega, osim objašnjenja zašto objava o infrastrukturnim ulaganjima u Zagreb ne ide regularnim kanalima, već preko oglasa, odnosno sponzoriranog članka.  

Pitanje jesu li građani Zagreba doista platiti objavu članka uputili smo Gradu Zagrebu, a odgovor ćemo objaviti po prispijeću.

Svojevremeno je bivši gradonačelnik Milan Bandić u dnevnim novinama novcem poreznih obveznika platio oglas pod nazivom "Istina je", nakon što su njegove izmjene GUP-a izazvale buru u javnosti. 

Priopćenje s tekstom iz oglasa iz Grada Zagreba poslali su tada svim redakcijama.

Bandić je više puta plaćenim oglasima tijekom svojih mandata objašnjavao svoju istinu, a je li se Jelena Pavičić Vukičević, Bandićeva dugogodišnja zamjenica, poslužila tzv. bandićevskim forama, doznat ćemo nakon odgovora Grada Zagreba. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene