Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuga za djevojčicom

Zagrepčani na prozorima palili svijeće, more plišanaca ispred Klaićeve: "Tom djetetu smo trebali sve ove igračke kupiti. Nažalost, lampaše smo zapalili"

Nakon što je inicijativa Zagreb Te Zove pozvala građane da večeras u 21 sat upale svijeće na prozorima za tragično umrlu dvoipolgodišnju djevojčicu iz Nove Gradiške, ljudi su zapalili svijeće u svojim domovima.

Iz inicijative pitaju zašto je ta djevojčica nakon udomiteljske obitelji, gdje je imala odlične uvjete, vraćena rizičnim roditeljima, zašto nije provedeno vještačenje roditelja i zašto se dozvolilo da i druga djeca žive u tako rizičnim uvjetima.

Pročitajte i ovo Štefica Karačić - 2 'Gdje je odgovornost ministra?' Predsjednica udruge socijalnih radnika: "Predlažem ministru da, prije nego primi Jelenu Veljaču, pogleda kakve objave ima na svom profilu"

Pročitajte i ovo Baka preminule djevojčice Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Baka preminule djevojčice optužila majku da je pokrivala ozljede djetetu: "Šminkom, sjenilom... Maloj je otpadala kosa, po vratu je bila izgrebana"

"Ovim činom pozivamo političare da umjesto što mazohistički uživaju u međusobnom prepucavanju, preuzmu odgovornost i poduzmu važne korake kako bi se izbjegle ovakve tragedije", stajalo je u pozivu inicijative pod nazivom "Zapali svijeću - odagnaj mrak večeras u 21 sat".

Osim na prozorima, građani nastavljaju paliti svijeće ispred Klaićeve bolnice gdje je malena i preminula. 

"Tom djetetu smo trebali sve ove igračke kupiti. Nažalost, na današnji dan lampaše smo zapalili. Samo zato što netko nije reagirao", rekla je jedna Zagrepčanka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene