Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluka na referendumu

Pitali smo građane trebaju li prosvjetari prihvatiti posljednju Vladinu ponudu, ovo su rezultati velike ankete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjetari u štrajku izjašnjavaju se o posljednjoj ponudi Vlade prema kojoj bi im plaće rasle za ukupno 10,4 posto. Javnost je podijeljena oko toga trebaju li prosvjetari prihvatiti ili odbiti ponudu Vlade.

Dok traje izjašnjavanje prosvjetara o tome hoće li prihvatiti ponudu Vlade prema kojoj bi im plaće porasle za ukupno 10,4 posto, na društvenim mrežama DNEVNIK.hr-a javnost je iskazala svoje mišljenje o toj ponudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rekli i što misle o ponudi vlade Sindikati nastavljaju sa štrajkom, objavili gdje neće biti nastave u utorak i srijedu. Najavili i novi prosvjed Sindikati najavljuju novi štrajk u školama (Foto: Dnevnik.hr) 12. dan štrajka Sindikati objavili u kojim se školama štrajka u ponedjeljak i poručili: ''Nećemo na sastanak sa Škorom!''

U anketi smo pitali građane smatraju li da bi sindikati trebali prekinuti štrajk i prihvatiti ponudu. Tijekom 12 sati glasalo je ukupno 13.900 građana - njih 8200 (59 %) smatra da bi prosvjetari trebali nastaviti sa štrajkom, a 5700 građana (41 %) mišljenja je da bi ipak trebali prihvatiti ponudu Vlade. 

Ranije tijekom dana iz Sindikata hrvatskih učitelja za DNEVNIK.hr kazali su da se rezultati izjašnjavanja učitelja mogu očekivati u petak. ''Najveći smo sindikat i treba te sve škole zbrojiti, a tek je danas oko 12 počelo izjašnjavanje'', rekli su iz Sindikata. Iz Sindikata Preporod rekli su kako očekuju da bi rezultate mogli imati u četvrtak oko podneva.

U Dnevniku Nove TV gostovao je ministar financija Zdravko Marić, koji je kazao da ako sindikati u obrazovanju ne pristanu na tu Vladinu ponudu, niti jedan drugi sindikat neće moći potpisati temeljni kolektivni ugovor i dobiti povećanje osnovice po modelu 2 + 2 + 2.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene