Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

odluka na referendumu

Pitali smo građane trebaju li prosvjetari prihvatiti posljednju Vladinu ponudu, ovo su rezultati velike ankete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjetari u štrajku izjašnjavaju se o posljednjoj ponudi Vlade prema kojoj bi im plaće rasle za ukupno 10,4 posto. Javnost je podijeljena oko toga trebaju li prosvjetari prihvatiti ili odbiti ponudu Vlade.

Dok traje izjašnjavanje prosvjetara o tome hoće li prihvatiti ponudu Vlade prema kojoj bi im plaće porasle za ukupno 10,4 posto, na društvenim mrežama DNEVNIK.hr-a javnost je iskazala svoje mišljenje o toj ponudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rekli i što misle o ponudi vlade Sindikati nastavljaju sa štrajkom, objavili gdje neće biti nastave u utorak i srijedu. Najavili i novi prosvjed Sindikati najavljuju novi štrajk u školama (Foto: Dnevnik.hr) 12. dan štrajka Sindikati objavili u kojim se školama štrajka u ponedjeljak i poručili: ''Nećemo na sastanak sa Škorom!''

U anketi smo pitali građane smatraju li da bi sindikati trebali prekinuti štrajk i prihvatiti ponudu. Tijekom 12 sati glasalo je ukupno 13.900 građana - njih 8200 (59 %) smatra da bi prosvjetari trebali nastaviti sa štrajkom, a 5700 građana (41 %) mišljenja je da bi ipak trebali prihvatiti ponudu Vlade. 

Ranije tijekom dana iz Sindikata hrvatskih učitelja za DNEVNIK.hr kazali su da se rezultati izjašnjavanja učitelja mogu očekivati u petak. ''Najveći smo sindikat i treba te sve škole zbrojiti, a tek je danas oko 12 počelo izjašnjavanje'', rekli su iz Sindikata. Iz Sindikata Preporod rekli su kako očekuju da bi rezultate mogli imati u četvrtak oko podneva.

U Dnevniku Nove TV gostovao je ministar financija Zdravko Marić, koji je kazao da ako sindikati u obrazovanju ne pristanu na tu Vladinu ponudu, niti jedan drugi sindikat neće moći potpisati temeljni kolektivni ugovor i dobiti povećanje osnovice po modelu 2 + 2 + 2.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene