Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski biser

Rekorder po povlačenju sredstava iz europskih fondova: 'Tajna je u ljudima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S 2.563 kune po stanovniku dobivene iz europskih fondova u posljednje 4 godine grad Senj je rekorder prema podacima Instituta za javne financije.

U osam projekata uloženo je 35 milijuna kuna europskih sredstava. Senjani tu ne staju i već pripremaju nove projekte i prijave.

Pročitajte i ovo Lažna novčanica od 50 eura - 3 Traže ga Cigarete platio novcem s filmskog seta: Policija izdala važno upozorenje Prosječna zagrebačka plaća iznosi 1355 eura Stigli podaci Imate li je i vi? Objavljeno koliko iznosi prosječna zagrebačka plaća

Vodoopskrba naselja, kanalizacija u gradskim četvrtima, obrazovanje odraslih, čak osam projekata - sve je to u Senju financirano s trideset i pet milijuna kuna iz europskih fondova.

'Morate imati viziju, a naša vizija je razvoj grada Senja. Morate voljeti svoj posao i biti odgovorni i kvalitetno to odraditi', rekla je Dorotea Prpić, ravnateljica ustanove za razvoj grada Senja.

Senj je zbog svoje povijesti, blizine Velebita i netaknute prirode sve zanimljiviji turistima.

Osim po Uskocima koji su iz kule Nehaj branili Senj, grad je poznat i po buri. I to je jedan od projekata za koji će se uskoro tražiti sredstva iz Europskih fondova

Iznenađenje i oduševljenje senjskim uspjehom ne kriju ni njegovi stanovnici. Od 576 hrvatskih gradova i općina - Senj je rekorder po privlačenju europskog novca s čak 2.563 europske kune po stanovniku, dok je Zagreb dobio tek 13 kuna.

'Dolazili su ovdje kod nas kolege iz Županija, gradova koje je zanimalo naše iskustvo - i svima sam im ja mogao odgovoriti isto - tajna je u ljudima', objasnio je Darko Nekić, gradonačelnik Senja. Korištenje novca iz europskih fondova jedini je način napretka za male sredine, poput Senja koji ima proračun od četrdeset milijuna kuna.

I ovaj projekt, sportski centar s terenima, dječjim igralištem, boćalištem i teretanom financiran je iz europskih fondova i od početka lipnja trebao bi biti otvoren. I dok radovi još traju - Senjani već pripremaju nove europske projekte.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene