Obavijesti Video Pretražite Navigacija
URED PREDSJEDNICE

Predsjednica odbacila konstrukcije o umiješanosti u rušenje Plenkovićeve Vlade: "To je izravan udar na institucije države"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske medijima je poslano priopćenje vezano uz recentna zbivanja s curenjem informacija u istrazi te insinuacijama o njenoj upletenosti.

"Predsjednica Republike Hrvatske najodlučnije odbacuje bilo kakve konstrukcije o njezinoj navodnoj umiješanosti u navodno rušenje Vlade Andreja Plenkovića. Predsjednica drži da je sama ta konstrukcija, na temelju izjava čiju vjerodostojnost ni istinitost nisu potvrdile nadležne institucije, izravan politički udar na državne institucije Republike Hrvatske, a posebice na instituciju Predsjednice Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Poljubac za kraj Predsjednica na odlasku Po čemu će građani pamtiti Grabar-Kitarović? Jedni ističu kako je bila prva žena na čelu države, a drugi se prisjećaju nogometne utakmice i njezinih vokalnih nastupa Analiza mandata Kolinde Grabar-Kitarović - 11 Velika analiza Provjerenog Pet godina mandata Kolinde Grabar Kitarović: Uspon i pad prve hrvatske predsjednice

Upravo zbog neprovjerenih informacija koje su objavljene u određenim medijima, Predsjednica Republike predložila je još 26. listopada o.g. predsjedniku Vlade sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, međutim na taj prijedlog ni do danas nije dobila odgovor.

Predsjednica Republike drži nedopustivim što je do danas izostala mjerodavna reakcija nadležnih državnih tijela na objavljivanje informacija koje su još predmet tajne istrage. Stoga očekuje da sva nadležna tijela na Sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost izvijeste o svim poduzetim radnjama u svrhu raščišćavanja ove afere i otkrivanja njezinih nositelja i ciljeva, a bez namjere narušavanja tajnosti istrage", navedeno je u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica Ivana Crnić.

Podsjetimo, Nacional je objavio da su glavne veze navodnog SMS falsifikatora Franje Varge u HDZ-u bili Milijan Brkić i Vlado Galić, savjetnik predsjednice Republike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene