Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za što se Jakupčića sumnjiči?

Odvjetnik predsjednika uprave Hrvatskih šuma otkrio detalje: "On je naplatio 6 milijuna duga, ali ostala je još neka šteta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik uhićenog predsjednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, Vladimir Terešak, za Dnevnik Nove TV je otkrio detalje oko današnje velike policijske akcije.

Policija je u velikoj akciji privela niz istaknutih državnih dužnosnika, među ostalim i šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića te državnu tajnicu i bivšu gradonačelnicu Knina Josipu Rimac. Akcija je potaknuta spornim vjetroelektranama kod Knina.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Odvjetnik Krunoslava Jakupčića, Vladimir Terešak objasnio je za što se tereti njegov branjenik. 

"Moj branjenik je iznosio aktivnu obranu, govorio je više od dva sata i poricao krivnju za ono što mu se stavlja na teret. Radi se o trgovačkom društvu i izgradnji Vjetrolektrane u okolici Knina. Jakopčić je naplatio dug po osnovi korištenja. Taj dug seže od 2015, od bivše uprave. 

Dakle, Hrvatske šume su naplatile dug od bivše uprave, terete ga da tu šteta nije naplaćena. On je naplatio 6 milijuna duga, ali ostala je još neka šumska šteta. Preostala šteta je ostala, na izgradnji prometnica, nekih 248.000 kuna.

On je odveden na Oranice i USKOK će izvijestiti da li će se predlagati istražni zatvor ili ne. Vjerujem da večeras neće biti moguće sve ispitati, ali to ovisi da li će se osumnjičeni braniti šutnjom ili aktivno", kazao je odvjetnik. 

Nada se da za njegovog branjenika neće biti zatražen istražni zatvor. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene