Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planulo rano ujutro

Gori unutrašnjost starog trajekta u Šibeniku: Na terenu 15 vatrogasaca, gasi se i s broda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sad nije poznato ima li i koliko goriva na brodu, ali, kako kaže zapovjednik šibenskih vatrogasaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima. Nakon gašenja će se utvrditi je li na brodu netko boravio kao i koji su točni uzroci požara.

Požar na starom trajektu ‘Moli’ Split na vezu bivše šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF), koji je planuo u nedjelju rano ujutro, još uvijek je aktivan, doznaje se od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Dojavu o požaru na brodu hitne su službe zaprimile oko 5.30 sati, a na intervenciji je bilo 15 vatrogasaca iz JVP Šibenik s tri vozila i jednim brodom.

"Trenutno gori u utrobi broda, u salonu, zbog čega vatrogasci ne mogu dugo boraviti unutra. Oni pokušavaju spriječiti da se vatra proširi na ostale dijelove broda", rekao je Milošević.

Nije poznato ima li i koliko goriva na brodu, ali, kako kaže zapovjednik šibenskih vatrogasaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima.

"Hladimo brod pa ne bi trebalo biti problema", dodao je.

Nakon što se ugasi požar i provjetri, bit će pretražena unutrašnjost broda kako bi se utvrdilo je li tko na njemu boravio u trenutku izbijanja vatre.

Točni uzroci požara bit će utvrđeni naknadno, nakon gašenja.

Inače, riječ je o brodu 'Moli' Split, trajektu koji je već neko vrijeme na vezu na prostoru TEF-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene