Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomažu kanader i dva zračna traktora

U požaru kod Muća izgorjelo 150 hektara borove šume: "Situacija nije pod kontrolom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 150 hektara borove šume izgorjelo je u požaru koji je u nedjelju buknuo u Sutini u blizini Muća, u Dalmatinskoj zagori, koji vatrogasci gase i u ponedjeljak, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika Zorana Karlovića.

U gašenje požara u ponedjeljak su upućeni kanader i dva zračna traktora iz sastava Protupožarne eskadrile HRZ-a iz zrakoplovne baze iz Zemunika, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

"Danas smo uspjeli zaustaviti širenje tog požara na zapadnoj strani, gdje se sanira, a na istočnoj strani vatrogasci ga nastoje staviti pod kontrolu", rekao je za Hinu Karlović.

Istaknuo je kako taj požar, na čijem su gašenju angažirana 32 vatrogasca i devet vozila ni u jednom trenutku nije zaprijetio kućama. Karlović je rekao kako je istodobno s požarom u Sutini buknuo i požar u Vrbi, također u blizini Muća.

"Budući da smo danas uspjeli ublažiti požar u Sutini, dio vatrogasaca s tog požarišta premjestit će se na gašenje požara u Vrbi", objasnio je Karlović.

Požar buknuo u nedjelju

Požar u Sutini buknuo je u nedjelju oko 13 sati, na teren su izašli vatrogasci DVD-a Muć, Zagora, Vranjic, Solin​, sva tri DVD-a iz Kaštela, te DVD Split​. Borba s požarom trajala je cijelu noć, a nastavila se i u ponedjeljak. Teren je nepristupačan i vatrogascima je borba s požarom otežana.

"Situacija još nije pod nadzorom. Trudimo se da bude što prije, a očekujemo i pomoć zračnih snaga tijekom jutra", kazao je za DNEVNIK.hr Bože Delić, zapovjednik DVD-a Muć.

Vatrogasce u gašenju požara ometa nepristupačan teren i onemogućen pristup vatrogasnoj tehnici. "Radi se o borovoj šumi, potrebna je velika količina vode i pristup koji nemamo. Kuće trenutačno nisu ugrožene, no ne znači da se tijekom dana to ne može promijeniti", dodao je Delić.

Od početka godine do danas zračne protupožarne snage sudjelovale su u gašenju 21 požara (devet u Šibensko-kninskoj županiji, po četiri u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj te po dva u Dubrovačko-neretvanskoj i Istarskoj županiji), pri čemu je ostvareno oko 45 sati naleta, a izbačeno je oko 1700 tona vode, priopćeno je iz MORH-a.

Aktualno Plaće, dnevnice, dodaci... Doznajte što sve čeka zastupnike koji osvoje mjesto u Europskom parlamentu +0 Vjekoslav Đaić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Plaće, dnevnice, dodaci... Doznajte što sve čeka zastupnike koji osvoje mjesto u Europskom parlamentu 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene