Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''osudili su politiku žetončića''

Gordan Maras: ''Izbori su pokazali da je SDP najjača stranka u Zagrebu. Građani očito žele promjenu na čelu grada''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ustvrdio je u utorak da su europarlamentarni izbori pokazali da je SDP daleko najjača stranka u Zagrebu i da građani žele promjene, pa je pozvao sve stranke lijevo-liberalnog centra da se priključe SDP-u u preuzimanju odgovornosti za Zagreb na idućim lokalnim izborima.

Maras je na konferenciji za novinare u središnjici zagrebačkog SDP-a zahvalio građanima na povjerenju koje je SDP na europarlamentarnim izborima dobio u Zagrebu, ustvrdivši da je SDP daleko najjača stranka u tom gradu jer je prvi slijedeći HDZ koji ima osam posto manje podrške od njih.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

"Stranke koje trenutno obnašaju vlast u Gradskoj skupštini dobile su manje nego što je SDP dobio sam. HDZ, gradonačelnikova Stranka rada i solidarnosti, Reformisti dobili su manje nego je SDP sam dobio u Zagrebu i to najavljuje da se moramo posebno posvetiti u iduće dvije godine građanima jer oni očito žele promjenu na čelu Zagreba i nisu zadovoljni aktualnom vlašću", ustvrdio je Maras.

Građani su osudili politiku 'žetončića' i kupovine glasova

Ocijenio je da su građani "osudili politiku 'žetončića' i kupovine glasova i već u ovom trenutku jasno pokazuju da ne žele Bandića i trgovačku koaliciju na čelu grada".

Kaže da je SDP već u ovom trenutku spreman pobijediti na izborima u Zagrebu i preuzeti odgovornost za Zagreb, stoga je pozvao sve stranke lijevo-liberalnog centra da se priključe SDP-u na tom putu.

"Cijenimo jako napore koalicije Možemo!, pogotovo Nove ljevice i Zagreb je naš. Cijenimo jako i napore Amsterdamske koalicije, kao i novih lica na hrvatskoj političkoj sceni kao što je Dalija Orešković. Pozivam sve na dogovor, to je nešto čemu ćemo se maksimalno posvetiti idućih pola godine da sljedeću godinu, godinu dana pred izbore, zajednički krenemo u kampanju koja će dovesti Zagreb na ono što treba biti, a to je moderan europski grad, metropola", kazao je Maras.

Svaki četvrti glas došao iz Zagreba

Poručio je HDZ-u da je izgubio ove izbore i da je SDP pobjednik ovih izbora, istaknuvši da je glavni doprinos pobjedi SDP-a na ovim izborim dao zagrebački SDP jer je svaki četvrti glas za tu stranku došao iz Zagreba.

Stoga je posebnu zahvalu uputio 48.000 građana koji su im dali povjerenje.

"Ponosan sam što je izlaznost u Zagrebu viša nego što je u drugim dijelovima Hrvatske, što pokazuje zainteresiranost građana za promjene - i u Zagrebu i u Hrvatskoj. Ova potpora obvezuje i znat ćemo napraviti sve kako bi Zagreb za dvije godine dobio što zaslužuje, a to su drugačiji ljudi koji obnašaju odgovornost. Skoro 22 posto podrške govori da su promjene izgledne i da je SDP na njih spreman", kazao je Maras.

Naveo je da je SDP pobijedio u 15 od 17 gradskih četvrti, istaknuvši da su uvjerljivo izgubili "na posebnom biračkom mjestu Remetinec". "Ali to nije čudo jer HDZ dosta često vrši intenzivnu kampanju na tim mjestima", dodao je aludirajući na zatvor u Remetincu.

Maras je prozvao HRT što danas nije popratio njihovu konferenciju za novinare, ustvrdivši da oni slabije dolaze kada HDZ izgubi. "Znam da je teška situacija i da su tužni, no to su dužni prema ljudima koji plaćaju pretplatu. Pozivam ih da respektiraju rezultate izbora", poručio je predsjednik zagrebačkog SDP-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene