Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slavimo pobjednički uspjeh

Jandroković čestitao Dan pobjede: ''Baština branitelja obvezuje nas da se prem njima zauvijek odnosimo zahvalno''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, ističući kako je danas, 24 godine od pobjede, naša obaveza čuvati vrijednosti Domovinskog rata putem osnaživanja svekolikog razvoja naše domovine.

"Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, domovinska i iseljena Hrvatska iskazuje poštovanje, zahvalu i priznanje svim hrvatskim braniteljima koji su domoljubno, časno i požrtvovno stali u zaštitu slobode svojeg naroda. Baština hrvatskih branitelja i hrvatske vojske iz Domovinskog rata obavezuje nas da se prema njima zauvijek odnosimo zahvalno i s dignitetom te da budemo svjesni da je Domovinski rat temelj naše domovine", napisao je predsjednik Sabora.

Smatra da je 24 godine od pobjede, naša obaveza čuvati vrijednosti Domovinskog rata putem osnaživanja svekolikog razvoja naše domovine. Prije svega, njezine unutarnje stabilnosti i sigurnosti građana, gospodarskog rasta i razvoja, uz zapošljavanje, pravne i socijalne izvjesnosti, društvene pravednosti, solidarnosti i uključenosti, znanja i demografske vitalnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''kruna svih pobjeda'' Ministar obrane Hrvatima čestitao Dan pobjede: ''Oluja je simbol zajedništva i junaštva. Ključ pobjede bili su ljudi, hrabri i odvažni''

Pročitajte i ovo Otkrivanje Spomenika Domovini na najvišem vrhu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 6 24. obljetnica Oluje Predsjednica čestitala Dan pobjede: ''Budimo uvijek neumorni u domoljublju!''

Pritom je naša posebna odgovornost briga o mladima kako bi im osigurali obrazovne, gospodarske i druge prilike koje će im omogućiti da ostvare u Hrvatskoj svoje uspješne poslovne i obiteljske priče, zaključio je Jandroković.

Čestitajući svim Hrvaticama i Hrvatima te svim hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, Jandroković je rekao da 5. kolovoza slavimo pobjednički uspjeh hrvatskoga naroda, prije svega zaslugom njezinih branitelja i hrvatske vojske u završnom činu oslobođenja hrvatskih teritorija okupiranih od srpskog agresora, ali i Domovinski rat u cjelini.

To je dan kada obilježavamo završetak stvaranja slobodne, neovisne, suverene i demokratske Hrvatske, zaključio je predsjednik Sabora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene