Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan žena

"Glupa kokoš, ubij se sama da naše ruke budu čiste": Ministrica Divjak otkrila kakve joj poruke stižu u inboks

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na svom je profilu na Facebooku čestitala Dan žena te pritom otkrila kakve joj poruke svakodnevno stižu u inboks.

"Glupa Kokoš", "Uz to što si antipatična još si i glupa", "Izrekao bih ti još mnoge uvrede, ali nemam vremena za probleme sa zakonom", "Ubij se sama da naše ruke budu čiste", pročitala je ministrica samo neke poruke koje joj stižu putem društvenim mreža i poručila da u 2019. godini nijedna žena u Hrvatskoj ne bi trebala primati takve poruke. 

Pročitajte i ovo Međunarodni Dan žena - 2 rezultati istraživanja Postoji li rodna neravnopravnost u Hrvatskoj i gdje stojimo u odnosu na druge zemlje? Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

"Kao žena na javnoj funkciji, uvijek sam spremna na kritike, ali ne i na vrijeđanja koja žene diljem Hrvatske još uvijek, u 2019. godini, podnose samo zato što su žene. Zajedno se moramo boriti protiv ovakvih uvreda i predrasuda i rušiti staklene stropove koji sputavaju žene", poručila je ministrica.

Aktualno Danas slavimo upravo njih: Pet priča sasvim "običnih" žena u Hrvatskoj, u kojima će se mnoge prepoznati Silvana Baljak (Foto: Privatni album) Silvana Baljak (Foto: Privatni album) Foto: Privatni album Martina Bučković (Foto: Privatni album) Martina Bučković (Foto: Privatni album) Foto: Privatni album Marija Muža (Foto: Privatni album) Marija Muža (Foto: Privatni album) Foto: Privatni album +0 Marija Sabolić (Foto: Privatni album) Hrvatska Danas slavimo upravo njih: Pet priča sasvim "običnih" žena u Hrvatskoj, u kojima će se mnoge prepoznati 1/4 >>  

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene