Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavke dali još dvojica

Josip Ćelić nakon ostavke premješten na drugo radno mjesto: ''Posljedice su jasne. Ovakve se pogreške ne toleriraju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Ćelić podnio je ostavku na mjesto zamjenika ravnatelja policije nakon što je otkriveno da je u ožujku uhvaćen u prebrzoj vožnji. Ostavke su podnijeli i šef zadarske prometne policije te načelnik PU krapinsko-zagorske. Zbog ovog je slučaja održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su o detaljima javnost izvijestili glavni ravnatelj policije Nikola Milina i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović održali su izvanrednu konferenciju za novinare nakon što su ostavke podnijeli drugi čovjek policije Josip Ćelić, šef zadarske prometne policije te načelnik PU krapinsko-zagorske Darko Car.

Ćelić je podnio ostavku na mjesto zamjenika ravnatelja policije nakon što je otkriveno da je u ožujku uhvaćen u prebrzoj vožnji, ali dosad nije bio kažnjen. Zbog neprocesuciranja iste vrste prekršaja, također počinjenog u ožujku, ostavku je podnio i načelnik PU krapinsko-zagorske.

''Potvrđeno je da je zaista 12. ožujka u privatnom vozilu zaustavljen (Josip Ćelić, op.a.) i da je počinio prekršaj. Vlastoručno je odmah potpisao zapisnik, a postoji i videosnimka. Međutim, poslije toga PU Zadar nije procesuirala taj prometni prekršaj. Obavljen je razgovor sa svim sudionicima i nije potvrđen navod da je zamjenik glavnog ravnatelja utjecao da se događaj ne procesucira'', rekao je na početku Nikola Milina. 

Milina je kazao da je razgovarao i s Ćelićem i s Carem. ''Oni su, iako nema prekršaja za to, iz osobne odgovornosti dali ostavke i preraspoređeni su na niža radna mjesta. Zamjenik ravnatelja policije je raspoređen na nerukovodno mjesto na granici. Moram naglasiti da je, otkad je stupio na dužnost 2018. godine, izuzetno posvećen na svim poslovima'', kazao je Milina.

I šef zadarske policije premješten

Dodao je da je i načelnik PU zadarske tražio je i da se šefa zadarske prometne policije premjesti na drugo radno mjesto zbog neprocesuiranja prekršaja. Dodao je da, bez obzira na premještaj na drugo radno mjesto, i dalje postoji mogućnost napredovanja za policijske službenike koji su preraspoređeni na druga radna mjesta unutar policije.

Pročitajte i ovo Josip Ćelić iz policije (Foto: Dnevnik.hr) potvrdio mup Pljušte ostavke u policiji: Nakon Ćelića ostavku podnijela još dva policijska šefa, nakon nadzora sumnja pala na čak petoricu policajaca

Pročitajte i ovo Josip Čelić (Foto: Screenshot, Dnevnik.hr) Dopušteno 50, vozio 166 km/h Zamjenik ravnatelja policije priznao da je prebrzo vozio, ali opovrgava zataškavanje: "Ako se to dokaže, podnosim ostavku"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da sustav ne može tolerirati ovakve slučajeve. ''Poslali smo jasnu poruku da ćemo uvijek stati iza policijskih službenika, ali isto tako da ćemo, kad se napravi greška, reagirati onako kako nalažu propisi. Ovdje su utvrđeni prekršaji koji se ne mogu tolerirati. Zbog toga su posljedice jasne i nastupile su bez odlaganja. To je način na koji vodimo sustav koji brzo reagira. Znajući za takvu politiku, Ćelić i Car podnijeli su zahtjeve za razrješenjem dužnosti'', rekao je Božinović. 

Milina je istaknuo da je premještaj na drugo radno mjesto teška sankcija. ''Jedna od najtežih sankcija je premještaj na niže pozicije. Premještaj s pozicije drugog čovjeka policije na drugo radno mjesto jedna je od težih mjera u disciplinskom postupku'', kazao je.

Božinović: ''Posljedice su jasne''

O komunikaciji šefa zadarske policije i sad već bivšeg zamjenika ravnatelja policije, Nikola Milina je kazao da je utvrđena komunikacija između njih dvojice neposredno nakon evidentiranja prekršaja, no istaknuo je da nitko ni od koga nije tražio da se Ćelićev prekršaj ne procesucira.

Milina je rekao i da će se zbog nepokretanja postupka zbog prekršaja i nesavjesnog obavljanja zadaća pokretati i disciplinski postupci u policiji jer postoje sumnje u težu povredu dužnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene