Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Serija potresa

Snimke iz zraka pokazuju posljedice razornog potresa koji je uništio Petrinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petrinju, Sisak i okolicu u utorak je pogodio razoran potres. Fotografije iz zraka pokazuju posljedice potresa u Petrinji.

Razoran potres jačine 6,4 po Richteru pogodio je u utorak Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu. Posljedice potresa pokazuju fotografije Petrinje iz zraka na kojima se vide uništeni krovovi, srušene kuće…

Pročitajte i ovo Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!'' Josip Atalić 4 godine nakon Potresni inženjer otkrio: "Ovi su dijelovi Zagreba najugroženiji od potresa"

Epicentar snažnog potresa bio je nedaleko od Petrinje, a cijelo je područje nastavilo podrhtavati i nakon prvog potresa. Traumatizirani stanovnici mira nisu imali niti jutros, kada su ih probudila još dva snažnija potresa magnitude 4,7 i 4,8 po Richteru.

Emotivnu izjavu nakon jutrošnjih potresa za DNEVNIK.hr dao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, koji je kazao da je iza stanovnika još jedna neprospavana noć ispunjena strahom i neizvjesnošću.

''Sad se vozim kroz svoj grad, a moga grada nema, moj grad je uništen'', rekao je gradonačelnik i poručio da je Petrinja dobila dovoljno humanitarne pomoći koju više fizički nemaju gdje pohranjivati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene