Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Stotine tisuća kuna bez veze"

Hrpe umjetnog snijega na Crvenom spustu na Sljemenu dok je vani dvadesetak stupnjeva: Stigao je odgovor od Grada

Iako je trenutni zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prošle godine kritizirao gradsku vlast oko izgradnje umjetnog snijega na Sljemenu, ove godine je on napravio - isto to.

U svibnju 2021. godine Tomašević, koji je tada bio još uvijek kandidat za gradonačelnika, održao je konferenciju za medije na kojoj je optužio tadašnju gradsku upravu za rastrošnost zbog topova koji su radili umjetni snijeg na 17 stupnjeva. Ove godine je Tomašević na oko 22 stupnja Celzijeva također krenuo u izgradnju umjetnog snijega na Sljemenu. Tamo je par hrpa umjetnog snijega.

Pročitajte i ovo Prvi snijeg na Zavižanu - 1 NULA STUPNJEVA I SNIJEG VIDEO/FOTO Zimski prizor na Zavižanu: Pale prve pahulje snijega

"Nalazimo se na Cmroku, koji je simbolično mjesto gdje je Grad Zagreb vidio svoje mjesto u borbi protiv klimatskih promjena. Ovdje su radili snježni topovi, koji su pravili snježne staze dok je temperatura u gradu bila 17 stupnjeva. Stotine tisuća kuna bez veze su odlazile na korištenje vode i struje, a i korištenje tih topova. Moramo hitno krenuti u sanaciju vodoopskrbne mreže", rekao je tada Tomašević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neće dugo potrajati FOTO Zimska idila u proljeću: Snijeg iznenadio građane, negdje je palo i četiri centimetra

Svoje mišljenje o postavljanju umjetnog snijega ni visokim temperaturama prokomentirao je i jedan od korisnika Twittera. Snimio je i kako radi tvornica za snijeg.
 

"Temperatura je 22°C, ali radi se umjetni snijeg na Sljemenu! Cijene energenata rastu, sve je skuplje, inflacija, ali nema veze. Ima se, može se! Kao da nikakve krize nema. Sve će to narod platiti", objavio je.

Nakon upita Dnevnika Nove TV, Grad je odgovorio da odgađa proizvodnju snijega do spuštanja temperatura i krajnjeg roka za pripremu ugovorene Snježne kraljice", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

 

Podsjetimo, Grad Zagreb je tijekom cijele 2019. godine za proizvodnju snijega na Cmroku potrošio 304.657 kuna. Samo u prosincu 2020. je potrošeno 67.945,51 kuna bez PDV-a, odnosno 84.931 kuna s PDV-om.

Bandić je 2016. godine poručio da i "ako tople poluge padaju na Sljeme bit će Svjetski kup skijanja na Sljemenu. Dakle, nema iznenađenja".

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene