Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na 12 mjesta

Slažu se liste, sklapaju koalicije: Tko će u briselske klupe po izdašnu plaću i ostale beneficije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko će biti 12 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu? Stranke i političari užurbano se pripremaju - slažu se liste, sklapaju koalicije. Amsterdamska je potpisala i sporazum o zajedničkom izlasku na te izbore.

Čelnici Glasa, HSS-a i IDS-a stavili su potpise na koalicijski sporazum. I vide se u Bruxellseu. ''Želimo postići što bolji rezultat i biti iznenađenje ovih izbora. Ja sam sigurna da ćemo to i biti'', rekla je Anka Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Videozid Vjekoslava Đaića o glasanju na izborima za Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) - 2 stroga pravila Europski izbori: U nekim se članicama neizlazak na izbore kažnjava s čak 1000 eura Slika nije dostupna ''Izvanredno mjesto za život'' Puljak: Dosadašnji europarlamentarci nisu dovoljno zastupali Hrvatsku i Europu kakvu želimo

HSS se SDP-u obećao za izbore za hrvatski parlament. Bernardiću najnovija koalicija nije sporna. ''Mi imamo sporazum za nacionalne izbore, riječ je o strateškom savezu SDP-a i HSS-a za parlamentarne izbore, a što se tiče europskih izbora - mi smo dio različitih obitelji'', kaže Bernardić.

SDP-ovci bi bili sretni s 203 tisuće osvojenih glasova, koliko su imali, bez partnera, na prošlim izborima.

Idu sami, a Biljana Borzan vjerojatno će biti na listi.

''Očekujem da budu na listi oni koji su se dokazali u svom radu, budući da je rejting stranke nešto niži nego u prethodnom periodu. I zato je važno da stavimo jake pojedince'', kaže Borzan.

HDZ-ovci se već sad proglašavaju pobjednicima. ''Ovaj puta gotovo sasvim sigurno ćemo ići samostalno. Ja sam u Helsinkiju rekao pet mandata, sve što bude iznad toga bit će dodatni uspjeh'', rekao je Plenković. Hoće li u Bruxelles ponovno Ivana Maletić - ne zna ni ona.

U prepreke ne vjeruje ni šef Živog zida Ivan Vilibor Sinčić: ''Ako se stranka složi da ja budem na listi onda ću biti na toj listi - onda će tako biti''.

Mostovci obećavaju poznata imena. ''Što se liste tiče, Most se nosi idejom, da su nam ideje važnije od pojedinaca, da svaki član tima može dati određeni doprinos'', kazao je Čikotić.

Tko će u briselske klupe i po izdašnu plaću i ostale beneficije, znat će se u svibnju iduće godine.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Aktualno Misteriozni ruski krater star 250 godina za koji nitko ne zna kako je nastao Krater Patomsky - 1 Krater Patomsky - 1 Foto: Profimedia.hr Krater Patomsky - 4 Krater Patomsky - 4 Foto: Profimedia.hr Krater Patomsky - 5 Krater Patomsky - 5 Foto: Profimedia.hr Krater Patomsky - 3 Krater Patomsky - 3 Foto: Profimedia.hr +0 Krater Patomsky - 2 Zanimljivosti Misteriozni ruski krater star 250 godina za koji nitko ne zna kako je nastao 1/5 >>

Aktualno Horoskop: Koji ste lik iz omiljenih božićnih filmova ovisno o vašem znaku? Hero Boy Hero Boy Foto: Guliver/CoverImages Bernard Bernard Foto: Profimedia +0 Cindy Lou Who Kultura & zabava Horoskop: Koji ste lik iz omiljenih božićnih filmova ovisno o vašem znaku? 1/3 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene