Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već 4. SDP-ovac u redovima vladajućih

Ekskluzivno doznaje Dnevnik Nove TV: Mario Habek nakon što je izašao iz SDP-a ulazi u klub HNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plenkovićeva većina u Saboru mogla bi biti još veća. Nastavlja se trend prelazaka oporbenih političara u vladajuće redove. Kako Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje, dojučerašnji SDP-ovac Mario Habek ulazi u klub HNS-a.

Mario Habek odabrao je svoj politički put!

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

"Neću ulaziti u nijednu stranku, ali nakon nekog vremena odlučio sam pristupiti klubu HNS-a“, rekao je Mario Habek, saborski zastupnik. Teško je biti zastupnik, kaže, a nemati prostoriju u kojoj moraš obaviti ono najnužnije za rad.

Na pitanje zašto je odlučio pristupiti upravo tom Klubu, Habek odgovara: ''Odlučio sam se zato što su to ljudi s kojima sam godinama surađivao. S gospodinom Batinićem surađujem od 2005., a s gospodinom Štromar sam bio na vlasti u Varaždinskoj županiji."

"Pitao sam ga kuda će, rekao sam Mario, ako trebaš neku tehničku potporu za tvoj daljni rad klub HNS-a ima uvijek otvorena vrata za tebe“, kazao je Milorad Batinić, predsjednik kluba zastupnika HNS-a, te objasnio kako je on bio taj koji je prvi pristupio Habeku.

Mandat je Habek osvojio kao poznato lice SDP-a. Iz stranke je otišao nakon 20 godina.

„Kao što sam rekao ne prelazim u ni jednu stranku. Glasat ću za one projekte koji budu dobri. Ne znači da ću glasati za sve. Ja tu imam potpuno autonomiju", objašnjava svoju poziciju Habek.

Milorad Batinić je na pitanje hoće li očekivati od Habeka da mu pomogne progurati prijedloge koje su važne za HNS odgovorio da “mislim da je prerano sad govoriti o tome, ajmo korak po korak“.

A korak po korak nakon Sauche, Ronka, Opačić, Habek je 4 SDP-ovac koji je završio u klubu vladajućih. Tako Habek trenutno ne može predvidjeti svoju političku budućnost i daljnji put.

„Ne znam, daleko je još od toga. Još dvije godine. Možda je i ne vidim. Možda sam se zasitio politike, ali o tome ćemo nakon parlamentarnih izbora", objasnio je.

Unatoč neodređenom odgovoru, dao je do znanja kako ne odbacuje mogućnost da se jednog dana kada se promijeni vodstvo, možda vrati u SDP.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene