Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP ispred HDZ-a

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE DNEVNIKA NOVE TV - HDZ je kažnjen kod birača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno prvo istraživanje rejtinga stranaka nakon ostavke Tomislava Karamarka s mjesta predsjednika HDZ-a te odluke o raspuštanju Hrvatskog sabora.

HDZ je u „preslagivanju“ kod birača kažnjen i to najviše. SDP stabilno prva opcija. Donosi to ekskluzivno prvo istraživanje provedeno nakon Karamarkove ostavke i raspuštanja Hrvatskog sabora. Istraživanje je provođeno na 1 219 ispitanika telefonski od subote do utorka. Riječ je o biračima koji bi sigurno ili vjerojatno glasali za ove stranke.
 
HDZ KAŽNJEN NA „PROJEKTU PRESLAGIVANJA“

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje

SDP trenutačno među biračima uživa potporu 30,9 posto ispitanika.  A HDZ je kod birača kažnjen i sada uživa potporu 21,5 posto birača. Tako loš rezultat stranka nije imala primjerice kada je 2011. otišla u oporbu. Tada je uživala potporu 24 posto birača.
 
OPORAVAK MOSTA

MOST NEZAVISNIH LISTA je u ovoj krizi kod birača „nagrađen“ i trenutačno uživa potporu od 12,1 posto birača, a Živi zid ima trenutačnu potporu od 7,7 posto birača.
 
TKO JOŠ DOBIVA GLASOVE BIRAČA?

No ostale stanke daleko su ispod ove 4 opcije i kreću se od 2 do 1 posto potpore.

Iznenađenje je Stranka Bandić Milan 365 koja trenutačno uživa potporu 2,3 posto birača. Stranka PAMETNO iz Splita ima potporu od 2 posto, HSP Ante Starčević je na 1,6 posto. HSS 1,5, IDS na 1,4 posto, a HNS 1,3 posto. Nezavisna lista Stipe Petrine ima potporu od 1 posto birača kao i regionalna stranka HDSSB koja sada može računati na 1 posto potpore sigurnih i vjerojatnih birača.
 
Ostale stranke ne prelaze 1 posto potpore i zajedno imaju 4,6 posto potpore, a neodlučnih je ostalo 11,1 posto ispitanika.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene