Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE

Otkrivamo za koga bi birači glasovali u 4 velika grada u drugom krugu izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za 13 dana slijedi konačna odluka u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Građani moraju izabrati gradonačelnike između dva kandidata. Dnevnik Nove TV donosi istraživanje provedeno s agencijom IPSOS čiji su anketari u nedjelju pitali građane na biralištima za koga bi glasali u drugom krugu.

ZAGREB – BORBA DO POSLJEDNJEG GLASA

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila Slika nije dostupna Bitke u velikim gradovima Lokalni izbori 2017: Kandidati za gradonačelnike – Zagreb, Split, Osijek, Rijeka

Sudeći prema dobivenim odgovorima, nekoliko stotina glasova odlučit će o političkoj sudbini Milana Bandića i Anke Mrak Taritaš.

Milan Bandić, prema ispitanima, uživa potporu od 43,6 posto, a Anka Mrak Taritaš 43,3 posto, dok je bez odgovora 13 posto ispitanika.

Milan Bandić može računati da će u drugom krugu za njega glasovati 56,5 posto birača Brune Esih. Uz njega bi moglo biti i 55,2 posto birača Drage Prgometa, a Anka Mrak Taritaš može računati na potporu 54,9 posto birača Sandre Švaljek.



SPLIT – PODIJELJEN GRAD IZMEĐU OPARE I KERUMA

U Splitu bi za 13 dana Andro Krstulović Opara mogao dobiti 39,2 posto birača, a Željko Kerum 38,7 posto birača. No ovdje je velik broj birača, točnije njih 22,2 posto bez odgovora.

HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara može računati na 37,3 posto birača Marijane Puljak i stranke PAMETNO. No i 15,2 posto birača te kandidatkinje priklonit će se Željku Kerumu. Glasovi SDP-ove Aide Batarelo podijeljeni su na lijevo i desno. 25,4 posto njezinih birača glas će dati HDZ-ovom Opari, a njih 23,2 posto Željku Kerumu. MOST-ovi glasači također su podijeljeni. Njih 32,9 posto glasovalo bi za Keruma, a njih 32,6 posto za Andru Krstulovića Oparu.

RIJEKA – DOVOLJNA PREDNOST ZA POBJEDU OBERSNELA

U Rijeci bi Vojko Obersnel u drugom krugu mogao dobiti 51,5 posto birača, a Hrvoje Burić njih 38,2 posto. Bez odgovora je 10,3 posto ispitanika.

Buriću bi svoj glas dalo 65,7 posto birača HDZ-ovog kandidata Kristijana Staničića, a za njega bi glasovala i većina glasača Andreja Briščika, točnije 50,3 posto, kao i 52 posto birača narodnjaka Jurja Bukše. Obersnel od HNS-ovih birača može računati na 29,3 posto birača.

OSIJEK – VRKIĆ SIGURAN POBJEDNIK

Na Dravi i dalje sve po starom. Sudeći prema istraživanju za 13 dana Ivan Vrkić bi osvojio 57,8 posto birača, a HDZ-ova kandidatkinja Ivana Šojat 28,1 posto. Bez odgovora je 14,1 posto ispitanika.

MOST-ovi birači većinom bi, odnosno njih 49,8 posto, glasovalo za Vrkića, a njih 25,7 posto za Ivanu Šojat. Birači lidera HDSSB-a Dragana Vulina većinom, ili njih 39,5 posto, glasovalo bi za Vrkića, a njih 23,4 posto za Ivanu Šojat. I na kraju, većina ili 43,9 posto birača Ante Đapića glasovalo bi za Ivana Vrkića, a njih 25,8 posto za Ivanu Šojat.

NAPOMENA O POGREŠCI MJERENJA PO GRADOVIMA

Pogreška mjerenja različita je od grada do grada. U Zagrebu je ona iznosi +/- 1,5% na uzorku od 5.224 ispitanika, u Splitu +/- 1,8% na uzorku od 4.201 ispitanika, u Rijeci +/- 1,7% na uzorku od 3.737, a u Osijeku +/-1,9% na uzorku od 3.261 ispitanika. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene