Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne pokušavajte ovo kod kuće

Ovako izgleda kad bura udari 200 na sat: "Moraju se držati da ih ne odnese. Što ne znači da neće"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok nezapamćena bura hara obalom, ekipa Crometea iz prve je ruke snimila kako izgledaju udari od gotovo 200 kilometara na sat.

Orkanska bura u srijedu i četvrtak gotovo je u potpunosti odsjekla Dalmaciju od ostatka zemlje. Zatvorene su brojne ceste, vjetar je prevrtao šlepere, trgao fasade, a u Solinu je tanker završio na stijenama. Vatrogasci diljem zemlje izašli su na stotine intervencija

Pročitajte i ovo Tuča u Splitu Snijeg na Dinari Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica na Šolti, tuča zabijelila Split Slika nije dostupna Više od 1300 poziva Diljem Dalmacije zbrajuju se štete od nevremena

Ekipa Crometea odlučila je u četvrtak snimiti kako bura izgleda iz prve ruke. Suočili su se s udarima od 194 kilometara na sat. 

"Datum je 5. veljače. Najjača bura ove zime. U prvom navratu ekipa je izmjerila udare bure od 190 kilometara na sat. Kao što se vidi, moraju se držati da ih ne odnese. Što ne znači da ih svejedno neće odnijeti. Ne pokušavajte ovo kod kuće", čuje se na snimci.

Video objavljen na portalu Dalmacija danas i na njihovu kanalu na YouTubeu snimljen je iznad Dubaca kod Makarske. Od sinoć do danas u podne pogledan je više od 10.000 puta. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene