Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šteta je milijunska

VIDEO Dvije osobe završile u bolnici nakon sudara dva teretna vlaka: Ispitat će se stanje pruge, promet se obustavlja na dva dana

Jutros u 4:54 kod Majurca sudarili su se vlakovi HŽ Carga i Enna Transporta koji su putovali iz Rijeke za Mađarsku. U nesreći je ozlijeđeno dvoje ljudi, a zbog sudara je do daljnjega zatvorena pruga između kolodvora Križevci i Koprivnica.

"Obojica strojovođa su dobro, imaju lakše ozljede i trenutno su u bolnici u Križevcima", priopćio je Darko Barišić, član uprave HŽ infrastrukture. Jedan od ozlijeđenih je i mlađi muškarac koji je dobio više natučenja.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Westgatea prema jankomiru Kombi Sokol Marića sudjelovao u nesreći kod Westgatea: Ozlijeđene tri osobe Ilustracija kod Sv. Roka Dvije osobe poginule u teškoj nesreći, autocesta zatvorena: "Posvuda su razbacani dijelovi automobila"

''Zaprimljen je jedan pacijent iz prometne, radi se o mlađem muškarcu, primljen je zbog zadobivenih multiplih natučenja bez ozlijede unutarnjih organa s prelomom kosti lijevog stopala i zasad je van životne opasnosti'', rekao je dežurni kirurg Tomislav Jerčinović.

"Po našim saznanjima tehnički je sve bilo ispravno'', kazao je Barišić. Policija je obavila očevid, no i dalje je na terenu.

Promet će biti obustavljen do 48 sati, a putnički prijevoz će se odvijati zamjenskim autobusima", dodao je. Ovim dijelom inače dnevno prođu 24 putnička vlaka i 30 do 40 teretnih.

"Dvije osobe su prevežene u OB Koprivnica", kazala je glasnogovornica policije novinarima na mjestu nesreće i dodala kako se za sad ne zna jesu li ozljede lakše ili teže.

Šteta će biti milijunska

Petar Glavaš, član uprave Enna Transporta čiji je vlak sudjelovao u nesreći kazao je kako su se čuli sa svojim strojovođom koji se nalazi u bolnici i kaže da je dobro, ali je još u šoku. Najavio je kako će šteta biti milijunska.

"Materijalna šteta će se pretežno odnositi na lokomotivu, vagone, robu koju smo prevozili u kontejnerima. Tu će biti i uloga mjerodavnih službi da utvrde činjenice", rekao Glavaš i dodao kako HŽ Infrastruktura provodi istragu zajedno s Agencijom za nesreće i ostalim službama.

Otkrio je i kako će se pruga raščistiti kako bi se mogao nastaviti željeznički promet.

"Za to je zadužena HŽ Infrasturktura, oni imaju inače pomoćne vlakove koji će sad rasčistiti prometnu situaciju kako bi se ovaj promet ovdje normalizirao", kazao je Glavaš.

Na terenu su osim policije bili i hitna služba te vatrogasci, a vagoni su smrskani i razbacani po polju, javlja portal Prigorski.hr.

Prema navodima mještana, jedan je vlak ostao u kvaru na pruzi, a drugi se zabio u njega. Pruga je zatvorena za promet, a mještani Lemeša preko tog prijelaza trenutno ne mogu do svojih domova.

"Od 6:38 zatvorena je ŽC Trema Grubiševo - Lemeš Križevački te se promet preusmjerava preko Sv.I. Žabno - Križevci i obratno", javila je policija.

Zbog nesreće putnike prevoze autobusi, očekuju se kašnjenja

HŽ putnički prijevoz obavijestio je putnike da će zbog nesreće voziti autobusi.

"Danas 11. kolovoza, zbog izvanrednog događaja do daljnjega je zatvorena pruga između kolodvora Križevci i Koprivnica.

Putnici brzih vlakova prevoze se zamjenskim autobusima između kolodovora Koprivnica i Križevci i obrnuto, a putnici putničkih vlakova prevoze se zamjenskim autobusima između kolodvora Lepavina i Križevci i obrnuto.

Zbog prijevoza zamjenskim autobusima očekuju se kašnjenja zbog čega se ispričavamo putnicima i molimo ih za razumijevanje", priopćili su.

Pruga će biti zatvorena do dva dana

Iz HŽ Infrastrukture najavili su kako će zbog nesreće pruga biti zatvorena dva dana.

"Zbog izvanrednog događaja, naleta teretnog vlaka na drugi teretni vlak, koji se dogodio jutros u 4:40 između kolodvora Križevci i Lepavina očekuje se prekid željezničkog prometa na toj relaciji u trajanju od 48 sati.

Ispričavamo se putnicima i molimo ih za strpljenje", priopćili su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene