Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vatrogasci na terenu

Udari groma izazvali dva velika požara: Gori iznad Jesenica i Podstrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udari groma skrivili su dva velika požara u Dalmaciji u ponedjeljak kasno popodne.

Dva požara buknula su u mjestima Jesenice i Podstrana tijekom kasnog popodneva i večeri. Omiški i splitski vatrogasci aktivirani su u gašenju tih požara, a kuće zasad nisu ugrožene.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Požar na Ilijinom brdu - 2 Gusti dim Udar groma izazvao požar na jugu zemlje: Lokaliziran brzom reakcijom vatrogasaca

"Dobili smo dojavu negdje oko 20 sati, znači odmah su izašle sve snage s područja grada Omiša, ali radi se o teško pristupačnom terenu. Dakle vrh brda gori i spušta se na obje strane, južno i sjeverno tako da imamo problem u dovodu vode do vrha, jer je linija skoro dva kilometra duga. Probleme nam stvar i vjetar koji se non-stop javlja, ali borit ćemo se cijelu noć pa ćemo vidjet do ujutro što ćemo stići napraviti", rekao nam je zapovjednik omiških vatrogasaca Višeslav Pešić.

"Osim omiškog područja, digli smo i splitsko područje tako da je znatan broj vatrogasaca na terenu", dodao je, odgovorivši na pitanje koliko se vatrogasaca nalazi na terenu.

Pešić je naglasio da će vatrogasci štititi naseljena područja i da tu ne bi trebalo biti nekih problema, osim ako problem ne bi stvorio još jači vjetar.

"U ovom trenutku ništa nije ugroženo, samo vrh planine gori", istaknuo je.

Uzrok požara je udar groma u vrh planine, usljed grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo to područje tijekom ponedjeljka. Pešić dodaje da je jedno pet do šest požara nastalo od grmljavine u jednom trenutku, a kiša nije pala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene