Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ponovno gorilo

Dva air tractora i 29 vatrogasaca borilo se s vatrom kod Vodica: Od početka sezone zračne snage gasile 15 požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je u utorak nešto poslije 12 sati planuo na području Mrdakovice u vodičkom zaleđu ugašen je nekoliko minuta nakon 20 sati, a izgorjelo je pet hektara borove šume, niskog raslinja i trave, doznaje se u Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije.

Požar su gasili pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi Šibenika i Vodica te dobrovoljna vatrogasna društva iz Zatona, Šibenika, Vodica, Brodarice-Krapnja, Zablaća i pripadnici Državne intervencijske postrojbe Šibenik s ukupno 12 vozila i 29 vatrogasaca. Na terenu su bila i dva air tractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 15 požara: devet u Šibensko-kninskoj i po jednog u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Pročitajte i ovo Vatrogasci gase požar u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 oprezno s tekućinama! Upozorenja nisu slučajna: Vatrogasni zapovjednik otkrio što se nikako ne smije držati na balkonima

Pročitajte i ovo Slavko Tucaković (Foto: Dnevnik.hr) Proglašen Dan žalosti u utorak Policija objavila detalje: Otkriven uzrok kobnog požara u kojem je stradao mladi vatrogasac

Uz gašenje požara, provedeno je i 11 protupožarnih izviđanja s avionima air tractor, a sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile 475 letova, oko 85 sati naleta, izbacile oko 2300 tone vode. Helikopterima je prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara, tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio je angažiran 11 puta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene