Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opušteni i odmoreni

Prošetajte ovako Stradunom i morat ćete platiti 1.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na plaži kupaći je kostim uobičajena odjeća, no na Stradunu - više nije dopušten.

Mokar grudnjak na Stradunu, masna torza stranaca, opaljena gola ramena... turistima je čini se vruće, no Dubrovčanima je prekipjelo. Pa će turiste kazniti komunalni redari ako zanemare znakove zabrane.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Dubrovnik je neprikladno odjevenima zabranio šetnju Stradunom. Inače će prekršitelji plaćati kaznu od 1.000 kuna. Gradske vlasti obrazložile su da je stara gradska jezgra svojevrstan vanjski muzej, hram i institucija, a u institucije se razgolićen ne smije.

Turisti su bezbrižni, odmoreni, pa onda i u restrikcijama nađu mnogo dobroga. "Mislim da je to dobra ideja jer tako nećemo zadobiti opekline od sunca", kaže Daniel Oliver, gost iz Engleske.

No ima uvjerenih da su sigurni u jednodjelnom kostimu. Više o reakcijama turista na odluku Dubrovnika o uvođenju kazni za golotinju, pogledajte u video prilogu reporterke Barbare Golje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene