Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dosad normalno radio

Inspektorat zatvorio popularnu zagrebačku menzu zbog bizarnog razloga: U znak prosvjeda studenti roštiljaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni inspektorat zatvorio je studentsku menzu Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu zbog neadekvatne visine stropa.

Inspektori Državnog inspektorata donijeli su Rješenje kojim su zatvorili studentsku menzu zagrebačkog FSB-a zbog, kako navode, neadekvatne minimalne potrebne visine stropa u radnom prostoru, a koja je propisana Pravilnikom o zaštiti na radu.

Tim je povodom Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poslao Državnom inspektoratu zahtjev da poništi svoju odluku, upozoravajući da će, ako do toga ne dođe, biti primorani poduzeti druge mjere u vidu prosvjeda i ostalih dozvoljenih sredstava kako bi iskazali nezadovoljstvo, a simbolično su to već izrazili danas okupivši se ispred FSB-a roštiljajući ćevape.

Iz Studentskog zbora ističu kako je navedeni Pravilnik, temeljem kojeg je menza zatvorena, donesen još 2013. te je izmijenjen 2020. Stoga se pitaju kako je moguće da je restoran uopće dobio radnu dozvolu i sve do sada normalno radio, a da nije ispunjavao minimalne tehničke uvjete.

Pročitajte i ovo Hrana u menzi - 3 Novi pravilnik o studentskoj prehrani Nakon bečkog s crvima studenti o hrani u menzama: "Neki su prijavljivali kosu, čavle..."

Pročitajte i ovo Usporedba bečkog odreska sa i bez riže Nakon pritužbi studenata Studenti podijelili slike crva i dlaka u hrani iz menze: Ravnatelj SC-a naložio izvanredni inspekcijski nadzor, saznajemo što je otkrila inspekcija

Također, dodaju kako studentski restoran na FSB-u ni na koji način ne zaslužuje biti zatvoren, pogotovo kada se uzme u obzir da postoje menze koje redovito poslužuju nejestivu hranu, također podsjećajući na nedavni slučaj menze Studentskoga doma Stjepan Radić, a koji je izazvao buru u javnosti. Studenti su, naime, tvrdili da su se u pohanom odresku nalazili crvi, što je Studentski centar opovrgnuo kazavši da je inspekcijskim uvidom utvrđeno da je riječ o riži, a ne crvima.

Državnom inspektoratu poslali smo upit, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene