Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred SNV-a

Keleminec pozvao Plenkovića da skine četničke ploče postavljene u Hrvatskoj ili da ne dolazi u Vukovar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava (AHSP) Dražen Keleminec na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) pozvao je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da skine "četničke ploče postavljene u Hrvatskoj" i poručio mu ako to ne učini do 18. studenoga neka ne dolazi na dan sjećanja na žrtve u Vukovaru.

"Došli smo pokazati predsjedniku Srpskog narodnog vijeća (SNV) Miloradu Pupovcu da ga se ne bojimo, a on neka slaže plan kako da zabrane naše djelovanje i neka i dalje slave četničke zločine nad hrvatskim narodom", rekao je Dražen Keleminec.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića Andrej Plenković primio Anu Brnabić u Banskim dvorima - 5 Četvrta po redu Srbi se okupili na Velikoj skupštini u Zagrebu: Plenković i Brnabić se sastali u Banskim dvorima

Pokazao je poziv Policijske postaje Koprivnica radi prijave za počinjenje kaznenog djela "javnog poticanja na nasilje i mržnju", a koju je protiv njega podnio Pupovac, jer je kod njega to izazvalo strah i uznemirenost. Naime, Keleminec je 26. srpnja 2015. u Donjem Srbu za vrijeme obilježavanja dana ustanka kojeg je organiziralo Srpsko narodno vijeće izazivao netrpeljivost prema Pupovcu s porukom da mu je to zadnja proslava u Srbu.

Novinarima je također uručio presliku popisa zaduženja oružja prema kojoj je brat predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, Vojislav (rođen 1957.) zadužio pušku M-48 i njome sudjelovao u agresiji na Republiku Hrvatsku.

Keleminec tvrdi kako ga se proganja zbog političkih stavova i kritika prema Pupovcu, jer Hrvatsku u svijetu predstavlja kao zločinačku, genocidnu, fašističku i ustašku zemlju. Naveo je kako je prošlog četvrtka priveden zbog kaznene prijave zbog napada na srpsku manjinu, a da se istodobno protiv Pupovca ništa ne poduzima, iako postoji sedam kaznenih prijava protiv njega koje je podnio njegov zamjenik Nenad Vlahović.

Ponovio je da je Pupovac preko lista Novosti poticao na paljenje Hrvatske, naslovnicom na kojoj je pisalo "Lijepa naša, lijepo gori" par dana prije proslave obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, a u idućem broju "Žarimo i palimo". Za Novosti, kazao je Keleminec, Pupovac dobiva 3,2 milijuna kuna i 9 milijuna kuna za plaće 43 zaposlena.

Keleminec također tvrdi da se protiv njega vode postupci jer je Pupovac premijeru Plenkoviću zaprijetio da će izaći iz koalicije. Upitao je zašto premijer Plenković ne zatraži izručenje četničkog vojvode Vasilija Vidovića koji je "zapovijedao napadom na Škabrnju i bio dugogodišni tjelohranitelj Šešelja i Vučića". Vukašin Šoškočanin koje je zaklao šestoricu hrvatskih redarstvenika u Borovu selu ima spomenik i to je normalno u Hrvatskoj, upozorio je Keleminec.

Ustvrdio je kako je stvarni vladar Hrvatske Pupovac zajedno s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom izmišljene države u BiH Miloradom Dodikom. Pupovac i Dodik su se jučer sastali, ponovno planiraju neku državnu tvorevinu zbog navodne ugroženosti Srba u "regionu", smatra Keleminec.

Stoga je pozvao premijera Plenkovića da od srbijanskog predsjednika zatraži ukidanje biroa tzv. krajine u Beogradu koji je nazvao sjedištem terorističke krajinske vlade, onih kojih su ubijali po Hrvatskoj na čelu s Miodragom Lintom.

"Vučić tvrdi kako nema pretenzije na Hrvatsku, a financira vladu u egzilu koja ima pretenzije na hrvatski teritorij", upozorio je Keleminec. Podsjetio je kako je 28. srpnja ove godine u Vojniću skinut hrvatski barjak upravo za boravka Miodraga Linte, no na to nitko nije reagirao, ali se reagira na donošenje zakona o hrvatskim braniteljima u kojem stoji da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i da je jedan dio Srba prihvatio velikosrpsku ideologiju za osvajanje hrvatskog teritorija i zato ga Pupovac neće podržati. Sramota je da Plenković ima takvog koalicijskog partnera, poručio je Keleminec.

"Nemamo ništa protiv Srba niti protiv bilo koje manjine, ali imamo protiv agresije na Hrvatsku koju provodi Pupovac preko Vučića u Beogradu i Dodika u Banja Luci i žele stvoriti veliku Srbiju i imamo pravo to kritizirati. Mene se proganja, a štiti se onoga tko je protiv Hrvatske, kao da živimo u Jugoslaviji. Pozdrav Za dom spremni mogu zabraniti, ali će ostati u srcu svima koji su branili Hrvatsku, a istodobno se mogu vidjeti zvijezde petokrake", kazao je Keleminec. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene