Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revitalizacija odnosa

Jelenić o utjecaju politike na njegov rad: "Neće ga imati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor danas će raspravljati o Vladinu prijedlogu da Dražena Jelenića imenuje glavnim državnim odvjetnikom, a u četvrtak ujutro sastao se i Odbor za pravosuđe na kojem je bio Jelenić.

Na sjednicu Odbora osim Jelenića stigao je i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Pročitajte i ovo Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života" Dražen Jelenić Nakon suspenzije Mason u DORH-u: Dražen Jelenić vratio se na posao

"Cilj mi je revitalizirati odnos DORH-a i kriminalističke policije", rekao je Jelenić na početku današnje sjednice i dodao kako je on dijete državnog odvjetništva.

"Svjestan sam percepcije javnosti i o njoj treba voditi računa. Sve što je dobro u radu DORH-a, a toga ima jako puno, treba znati prezentirati", rekao je Jelenić koji je poručio i kako je uvjeren da će se dobrim načinom prezentacije kvalitetnog rada ta percepcija javnosti promijeniti.

"Percepcija se temelji na velikim predmetima, a to su korupcija, ratni zločini, gospodarski kriminalitet i poneki predmet za ubojstva, razbojništva, otmice i silovanja. Cilj mi je, ako budem imenovan, revitalizirati odnos DORH-a i našeg glavnog partnera, a to je kriminalistička policija. Tu ima prostora za poboljšanje načina zajedničkog rada", rekao je na početku sjednice.

Nakon sjednice Odbora, odgovarajući na novinarska pitanja, Jelenić je na pitanje hoće li politika imati utjecaja na njegov rad kratko odgovorio - "neće".

Poručio je i da USKOK, kojem je na čelu vršiteljica dužnosti ravnateljice Tamara Laptoš,
nije obezglavljen jer nije imenovana osoba koja bi za stalno preuzela tu funkciju.

"Razgovarat ću s Laptoš koja je trenutno na funkciji vršiteljice dužnosti. Ravnatelj USKOK-a je prvi operativac i između njega i glavnog državnog odvjetnika mora postojati uzajamno povjerenje i moraju stvari 'kliknuti'", rekao je.

Predložen na zatvorenoj sjednici Vlade u utorak

Podsjetimo, Vlada je Jelenića predložila na zatvorenoj sjednici održanoj u utorak. Jelenić je trenutno prvi zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, kojemu mandat istječe 24. travnja.

Jelenić je rođen 1966. u Zagrebu, gdje je završio Pravni fakultet, nakon čega se zaposlio kao vježbenik u Službi društvenog knjigovodstva i Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Karijeru nastavlja u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao državnoodvjetnički savjetnik i zamjenik općinskog državnog odvjetnika. U Općinskom državnom odvjetništvu u Samoboru radi kao vršitelj dužnosti državnog odvjetnika, nakon čega se kao zamjenik državnog odvjetnika zapošljava u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Od 2003. do 2008. godine radi u DORH-u u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Zagreb, kao zamjenik ravnatelja USKOK-a i voditelj Odjela za međunarodnu suradnju i zajedničke istrage. Od 2008. do 2011. kao županijski državni odvjetnik radi u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a rad nastavlja kao zamjenik glavnog državnog odvjetnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene