Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija agrokor

Evo koje tri opcije pred sobom ima izvanraspravno vijeće nakon isteka rokova za žalbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac istrage Zoran Luburić donio je rješenje o slobodi s jednostavnim obrazloženjem – da ne postoje osnove za zadržavanje u istražnom zatvoru.

U aferi Agrokor Županijsko državno odvjetništvo išlo je s prijedlogom za odrađivanje jednomjesečnog istražnog zatvora, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRAVAC DORH Odvjetnik Ante Todorića potvrdio da on danas dolazi u Hrvatsku, što će reći istražiteljima? Slika nije dostupna Prije sjednice Vlade Marić odgovorio na pitanje hoće li se odazvati istražiteljima: "Ja sam tu"

Nakon maratonske rasprave koja je trajala više od sedam sati sudac istrage odlučio je pobiti taj zahtjev Županijskog državnog odvjetništva, tvrdeći da je riječ o paušalnim ocjenama i nekakvim hipotetskim situacijama.

No nije još ništa gotovo. Valja napomenuti da je ovo rješenje nepravomoćno. Sada počinju teći rokovi od tri dana. Nakon što tužiteljstvo i odvjetnici dobiju pismeni otpravak te odluke, počinje teći rok od tri dana i onda oni mogu najaviti žalbu. Onda se sastaje izvanraspravno vijeće koje ima tri opcije.

Prva je da potvrdi odluku suca istrage i osumnjičenih 12 ostane na slobodi.

Druga je opcija da se dogodi potpuni obrat, da se ukine rješenje prvotnog suca istrage, da svi oni ponovno završe u istražnom zatvoru u Remetincu.

Treća je opcija da se ponovno vrati na odlučivanje taj predmet sucu istrage Zoranu Luburiću.

Ne treba ništa unaprijed zaključivati, sve ćemo vidjeti kako će teći proces sa žalbama.

U daljnjem postupku Državno odvjetništvo trebalo bi ispitati svjedoke. Svjedočiti je spreman Guverner HNB-a Boris Vujčić pred istražnim povjerenstvom. Poručio je, bit će zanimljivo oslobode li ga supervizorske tajne. No pitanje je i koliko će dugo povjerenstvo egzistirati.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene