Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽI SE

DORH raspisao tjeralicu za Ivicom Todorićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo je izdalo tjeralicu za Ivicom Todorićem, vlasnikom Agrokora.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izdalo je tjeralicu za Ivicom Todorićem

Pročitajte i ovo Ivica Todorić mora naći novog vještaka Državno odvjetništvo dobilo rok u kojem mora dopuniti optužnicu u slučaju Agrokor Slika nije dostupna Posao vrijedan 11 milijuna kuna "DORH je naručio vještačenje za Agrokor, sud odlučuje je li zakonito ili ne": Malenica o vrućoj temi

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika. Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama", potvrdili su nam u DORH-u.

Kako još uvijek nema službene potvrde u kojoj se zemlji i na kojoj adresi nalazi Ivica Todorić, sada će se pojedinim zemljama uputiti zahtjev za provjerum je li Todorić na njihovom teritoriju.

Todoriću je također blokirana i imovina. Riječ je o četvrtini Kulmerovih dvora (vlasnici ostatka su njegova djeca), a uz njih s dvorištem i parkom blokirane su i oranice, vinogradi, pašnjaci te livade.

Slučaj Agrokor komentirao je ranije u subotu u ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je na pitanja o mogućem raspisivanju tjeralice i izručenju Ivice Todorića rekao da postoji međunarodna i europska praksa po tom pitanju koja je vrlo jasna te je istaknuo da se sve radi u skladu s domaćim i europskim zakonodavstvom.

Iako je u slučaju Agrokor 15 osumnjičenika, istražni zatvor određen je samo Ivici Todoriću koji je još uvijek nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Njega se teretu, između ostalog, i za pribavljanje nepripadne imovinske koristi u ukupnom iznosu od oko 1,463 milijardi kuna.

Osim Ivice Todorića hrvatskom pravosuđu nedostupan je i njegov sin Ivan, dok se drugi sin Ante u Zagreb vratio u petak te je ispitan u DORH-u

Uz Todorića i sinove u slučaju Agrokor su osumnjičeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene